Givetvis är jag glad att få in frågor till min kära blogg. Försöker att svara på dessa så gott jag kan, även om jag känner att tiden ibland inte finns till 100%. Den här frågan rör just utdelningar och hur man bör tänka kring återinvestering.

Fråga

Tyckte det var på din sida jag läste ett inlägg om ”25000kr i månaden i aktieutdelning”. Vart finns det inlägget?

Sen har jag en fråga om aktieutdelning. I mitt fall kommer det än så länge att handla om små summor, kanske 50-100kr per månad.
Återinvesterar du utdelningen kommande månad eller ”spar” du ihop utdelning från fler månader och handlar för en större summa då?

25.000 kr i månaden

Det här var egentligen ingen portfölj som jag själv knåpat ihop utan jag valde snarare att presentera en portfölj från DI som jag tycker och tänker lite om. Tycker faktiskt att det finns lite intressanta guldkorn i den portföljen. Här kan du läsa hela inlägget:

25 000 kr per månad från aktier

 

I samband med det här skulle jag även vilja tipsa om mitt inlägg där jag skriver om mina favoriter bland utdelarna:

Mina topp 10 Stabila Utdelningsakiter

 

Återinvestera utdelningen

För min egen del har det alltid varit så att jag sällan tänkt på när eller var jag återinvesterar utdelningen. Dessa har liksom bara flutit in tillsammans med den lön som jag fört över till Avanza.

Något man bör tänka på är att många bolag väljer att presentera fina grafer över den totalavkastning som aktierna givet genom åren. Detta är allt som oftast inklusive återinvesterad utdelning.

Återinvesterade utdelningar ger enorm effekt över tid men själv tycker jag att man kan skjuta in utdelningen i de bolag där man ser ett läge i. Just nu ser jag läge lite här och var då en rejäl global oro har uppstått och svenska börsen fallit nästan 9% i år.

För att summera så för jag alltså ingen statistik på vart en utdelning återinvesteras. Utdelningen från bolag x kan återinvesteras i samma bolag eller bolag y. Det enda jag håller koll på är hur mycket respektive bolag givit i utdelning över tid.

Om du vill läsa mer om utdelningar och varför jag är utdelningsinvesterare kan du läsa den här sidan.

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x