Det är lite extra roligt när det trillar in faktiska pengar i form av utdelningar i portföljen. Idag blev jag glatt överraskad att det kommit in inte mindre än 3 utdelningsnotiser innan det att jag ens slagit mig ner i min kontorsstol.

Innan jag visar utdelningarna så kan jag passa på att nämna att gårdagens inlägg faktiskt var ett Aprilskämt. Ni som följt mig nog länge vet säkert att jag aldrig skulle lägga ut så galet mycket slantar på en och samma dag, särskilt inte då vi vet vilken grym effekt pengarna gör i portföljen i stället.

För er som inte redan har Avanzas notiser kan jag rekommendera er att slå på detta. Då måste ni tillåta notiser i er mobiltelefon:

 

Som ni ser har det trillat in slantar från mina 2 månadsutdelare Boston Pizza (BPF.UN) och Realty Income (O).  Boston har jag köpt rätt mycket av då jag inte tror att de globala ändringarna kring skatter kommer påverka bolaget långsiktigt. Realty Income höjde precis utdelningen för 101:a gången.

EDIT! Som en läsare kommenterade så skrev jag om Realty Income trots att utdelningen var från Digital Realty. Ibland blir det fel 😀 Digital Realty är dock ett fint bolag det också

Mina fasta utgifter uppgår till 4086 kr per månad. Bara dessa utdelningar täcker med andra ord 41% av detta. Folk brukar benämna den här typen av kvot för frihetskvot. Ett synnerligen bra uttryck om du frågar mig. När utdelningarna täcker dina fasta utgifter har du kommit långt.

Egentligen täcker Frihetskvot in allt som du behöver för att överleva månaden, som t.ex. mat och transport. Många väljer att räkna olika och bara du kan säga vad som är rätt och fel för dig.

 

Imorgon strömmar det dessutom in utdelning från Klövern pref och Handelsbanken, följt av Swedbank och Skanska på torsdag. Helt klart härliga tider just nu!

 

24
0
Kommentera gärna :)x
()
x