Realty Income (ticker: O) är må hända den mest välkända månadsutdelaren i Sverige än så länge. Deras stabilitet, utdelningshistorik och månatliga utdelningar är lockande för såväl nya investerare som gamla rävar. Faktum är att detta bolag nyligen titulerade sig som utdelningsaristokrat.

För att bli utdelningsaristokrat måste bolaget i fråga höjt utdelningen 25 år i rad. Det är ingen lätt match, och än så länge är det inget svenskt bolag som lyckats med den bravaden.

Den 15:e januari presenterade Realty Income sin nya utdelningshöjning på hela 3%. Just 3% kanske låter lite, men då måste vi komma ihåg att bolaget tenderar att höja utdelningen flera gånger per år.

Bolaget säger själva att man försöker höja utdelningen så ofta som möjligt när det finns utrymme i kassaflödet. Historiskt har utdelningshöjningarna kommit 1 gång varje kvartal men detta är ingen garanti.

Det som är lite spännande med utdelningsaristokrater är att de sopat banan med S&P500 (USA:s 500 största bolag) sett historiskt. Kikar vi sedan 1990 så har aristokraterna presterat 25% bättre årligen under dessa 28 år, samtidigt som volatiliteten varit 18% lägre (källa: Seekingalpha).

 

Anledningen till detta är att utdelningsaristokraterna oftast stått mer stabila under tider då börsen riktigt skakat och panik uppstått. Jag säger inte att du enbart ska äga dessa i portföljen, men det är lite intressant fakta ändå.

Jag fortsätter att investera i Realty Income men just nu avvaktar jag med fler köp.

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x