2015 fick jag 4,9 kr i utdelning. Det har helt klart gått en tid sedan dess. Utdelningen växte till hundralappar som sedan blev tusenlappar årligen. Utdelningar är min passion och på bloggen får du följa min resa att hitta de bästa utdelningsbolagen och att kombinera dessa på bästa sätt.

 

2020 blev tyvärr ett stort fiasko. Corona fick bolagen att vara försiktiga med de pengar man ger ut till ägarna men efter det att vi nu ser den långsiktiga effekten så ser det bättre ut. Det här bäddar också för att 2021 ska bli ett magiskt utdelningsår med grym potential. Det blev inte så illa som många befarat och bolagen sitter nu på en rejäl pengahög som ska delas ut. 

Utdelningar per bolag

Tabellen här nere visar hur mycket respektive bolag delat ut 2020. Längst nere till höger visar jag den totala summan av alla utdelningar som trillat in under året.

Vill du skapa din egna tabell?

Läs mer om hur du gör detta på 5 minuter via min utdelningsmall

Du kan använda mallen helt gratis och modifiera den lite som du vill.

 

Utdelningar mot tidigare månader

Följande diagram visar hur utdelningarna varierat månad för månad jämfört mot tidigare år. De gröna staplarna är alltså utdelningen jag erhållit nu i år och de grå staplarna visar samma månad åren innan.

Utdelningar mot tidigare år

Såhär har det då sett ut år för år. 

För nuvarande år har jag även satt upp ett mål. Det är mest en rolig grej för att jag själv ska se hur det gick mot slutet av året. 

Ackumulerad utdelning 2020

Grafen nedan visar ackumulerad utdelning allt sedan första utdelningen trillade in. Ackumulerad utdelningen är alltså summan av alla utdelningar från start till nu.

Utdelningstillväxt 2021

Glöm inte att också läsa följande artiklar

castellum utdelningshistorik