Jag matar dig ständigt med kunskap och inspiration kring hur viktigt det är att du återinvesterar din utdelning. Genom bloggens historia har du kunnat se åtskilliga exempel på hur fantastisk effekten blir. Men om jag inte skulle göra detta 2020, vad skulle det här innebära för mig? Framförallt, har du själv ställt dig den frågan?

 

Det här inlägget hör lite samman med det jag skrev tidigare om vikten av att återinvestera utdelningen. Nu tänkte jag vrida lite på den frågan och fundera på vad jag kunnat göra extra om jag inte återinvesterade utdelningen.

 

Hur stor är utdelningssumman 2020?

Jag har tidigare räknat ihop mina preliminära utdelningar 2020. Även om mycket är oklar så kan jag redan nu säga att jag mest troligt landar på över 40.000 kr för 2020. Skulle jag gissa så borde det bli närmare 45.000 kr.

Här är några exempel på vad dessa slantar skulle innebära för mig om jag valde att plocka ut dem:

 

Biobesök varje dag

Ett klassiskt exempel som jag brukar dra!

Jag kan köpa mina biobiljetter via jobbet för 100 kr styck (en fin liten förmån). Det blir alltså 400 biobiljetter; 40 000 kr / 100 kr

Då året består av 365 dagar så skulle jag kunna gå på bio varje dag och dessutom köpa popcorn och läsk tills det poppar ut genom öronen.

Problemet är väl bara att jag troligtvis inte kommer hitta 365 sevärda filmer under 2020. Dock så älskar jag bio så jag tycker att det här är ett fint exempel.

 

Bröllop varje år

Troligtvis har ingen missat det men nu till sommaren är det dags för mig och sambo KTM att gifta oss. Jag skrev om vår budget i det här inlägget men tyvärr slutade jag svara på kommentarerna. Anledningen är för att det blev så sjukt många negativa kommentarer kring hur vi väljer att anordna bröllopet. Många tyckte det var snuskigt av oss att inte bjuda på alkoholen etc. Att vi helt enkelt är kräk.

Jag har tagit så mycket skit och kärlek genom åren så för mig kvittar kommentarer av den här kalibern 😀 Men sambo KTM blev tyvärr väldigt ledsen.

Nåväl. Vi har bestämt oss för att lägga 20 k var till bröllopskassan. Totalt 40 k med andra ord. Man får rätt mycket fest för de pengarna om man tänker kostnadseffektivt vill jag påpeka. 40k är också summan av mina utdelningar varje år, vilket då innebär att vi skulle kunna anordna ett bröllop varje år. Rätt hyggligt, med tanke på att många belånar sitt bröllop.

 

Restaurang 1/3 dagar

Vår favorit bland restauranger är Pinchos. Vi älskar variationen samt att vi får hyggligt med mat för ett billigt pris. Vi betalar kanske 400 kr varje gång vi är där tillsammans men då dricker vi bara vatten.

40 000 kr / 400 kr = 100 gånger. Med andra ord skulle vi kunna gå på Pinchos 100 gånger per år, vilket nästintill är var tredje dag.

 

Glöm hyran

Enligt mina utgifter så betalar jag 2200 i avgift för min bostad varje månad. Då bor jag i en bostadsrätt tillsammans med sambo KTM (totalt 4400).

Jag skulle alltså inte behöva betala den här avgiften om jag kvittade den mot utdelningarna. Det här är också en härlig känsla.

 

 

Åka utomlands två gånger per år

Vi har blivit rätt duktiga på att hitta bra resmål till billiga priser. Allt handlar om att hålla dina ögon öppna året om. Oftast blir det till varmare breddgrader och totalt brukar våra resor i runda slängar gå på 20k för en vecka. Då är det inget lyx, men en galet härlig avkoppling från vardagen.

2 sådana resor skulle det bli per år, utan att jag någonsin skulle behöva tänka på att spara ihop till detta.

 

Se det som inspiration – inget annat

Resan mot +40k i utdelningar för 2020 har precis börjat. Mitt första år som investerare fick jag 5 kr i utdelning för helåret men allt sedan dess har det tagit fart. Jag är glad att jag valt att bli utdelningsinvesterare och när jag funderar över vad det faktiskt kan bidra med till mitt liv blir jag ännu mer nöjd.

Jag tycker att du också kan ställa dig frågan vad dina utdelningar skulle kunna göra för dig. Men tänk på att den riktigt stora effekten får du om du köper nya aktier för pengarna, i stället för att t.ex. se på BIO varje dag året runt.

0 0 vote
Article Rating
23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x