Det här är alltså inlägget då jag släpper fokus lite och i stället väljer att leva i nuet och njuta över min resa. Jag har sett fram emot den här dagen väldigt mycket och nu är den alltså här.

När jag publicerar det här inlägget är jag på resande fot med min bil på väg till Uppsala för att möta upp Malte. Malte är då en av många som följt bloggen otroligt länge och varit väldigt flitig på att maila och berätta om sina tankar och funderingar.

Den första gången jag fick mail så rörde det månadsutdelaren Realty Income.

Jag har lite halvsunkiga fonder som ligger och tuggar halvdant hos SEB och har precis sålt av dessa (c:a XXX k) och tänkte för första gången köpa aktier I USA. Jag har hållt på med aktier till och från I många år men aldrig handlat på NYSE.

Jag tänkte gå all in med dessa pengar I Realty Income som jag tycker verkar jätteintressanta både vad gäller kurs men framför allt de ständigt återkommande utdelningshöjningarna.

Vi hade alltså redan då ett delat intresse för utdelningsaktier med stadigt stigande utdelningar. Nu ska det bli extra intressant att ta sig ett samtal med Malte och resonera lite kring aktietankar

Kommer tyvärr inte utlova allt för många uppdateringar på det här inlägget som i tidigare inlägg av samma kaliber, men kom gärna tillbaka hit så får du höra hur det går för mig 🙂

 

Miljonen

Foto och spargris av Sambo KTM

Jag köpte min första aktie 2015-04-09. 2019-09-03 blev jag sedan miljonär. Då en tidshorisont på 4 år är lite för kort tid för att spara på börsen enligt mig så har givetvis min sparkvot varit den mest bidragande faktorn till miljonen.

För att göra en lång historia kort kan jag säga att ca 200.000 var avkastning när jag slog över 1 miljon kronor. Med andra ord 20% av kakan. Då har jag även räknat med avkastning från Lendify, Tessin och Kameo.


16:00. Befinner mig i ngt som kallas för Boländerna. Fru KTM ville ha ett par saker från Ikea och det är klart man ställer upp 😛

16:41 på väg mot biltema en snabbis också.17:30 Här hemma hos Malte bjuds det vill jag lova

18:00 här har ni Maltes Italienska tryffelhund. Inte illa med tryffel!


18:48 äter upp alla Maltes godbitar också 👏🤗 har ätit några fler men papperen flög bort

19:40 – nu är det barnsparande på hög nivå 🤗

någon gång efter 20. Visst är det här bästa ölen? Totte approves 🥳 för övrigt en av världens goaste hundar jag träffat!

21:00 nu har jag lämnat bästa Malte. En man men ett otroligt gott hjärta och som verkligen visat vad ordet gästfrihet betyder.

Innan 22. Landade inne på Boländerna igen för att handla massa gott till ikväll 🙃


Hela kvällen började med att jag fick rundvandring i det över 600 kvm huset där utrymme helt klart fanns! Minns att jag tänkte flera gånger ”nu borde det vara slut”, men så kom ytterligare ett rum 🤪

Såhär i efterhand tar jag med mig mycket från besöket med Malte.

Det första är kanske bekräftelsen hur trevligt det är att träffa läsare med lika intresse. Jag har sagt det tidigare att jag gärna spenderar lite av min tid som ekonomiskt fri med att besöka likasinnade. Det ger mig så sjukt mycket.

Det andra jag tar med mig är godheten som Malte har inom sig. Här har vi en människa som mött mycket motgång i sitt liv. Stort inbrott och sjukdom inom familjen är ett år exempel. Trots det ser Malte till att skänka mycket till familjer som verkligen behöver hjälp. Samtidigt ser han till att spara mycket åt sina barn och göda sin portfölj med de pengar som blir över.

Några av kvällens samtalsämnen var (Malte kan säkert fylla i):

 • Bröllop – att spendera mycket eller lite
 • Resande och vikten av att resa
 • Corona och allt som hör till detta
 • Våra liv och de motgångar vi mött
 • Att rensa bort allt onödigt efter sina föräldrar
 • Fastighetsaktier
 • Utdelningar
 • Tankar vad vi vill göra med portföljen sedan
 • Barnsparande
 • Bra krogar i Uppsala
 • Bloggar och bloggande

Tiden gick i alla fall väldigt fort men Vi kom överens att vi helt klart måste träffas igen.

 

Jaha! Då var det dags för lite kalas igen. Älgen hann inte bli blå men det får gå ändå 🍺

Sist men inte minst. Ett stort tack till dig som fortfarande följer mig trots att resan till miljonen är slut och jag i nuläget i stället har fokus inställt på att bli ekonomiskt fri.

4.5 8 votes
Article Rating
25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x