Om du lyssnade på Börspoddens senaste avsnitt så var både John och Johan överens om att börsen fortfarande känns attraktiv. Själv tycker jag alltid börsen är attraktiv men självklart känns det extra lockande att köpa i dessa tider. Nu har jag avfyrat kanonen för sista gången innan lön och köpt följande…

Jag tror det är fler än jag som är lite mer sugen än normalt på att lönen ska trilla in på kontot för att sätta kronorna i arbete. Även om OMXS30 gått från botten på 1350 punkter till 1550 punkter så är det fortfarande många bolag där ute som ser riktigt attraktiva ut om vi lyfter blicken några år.

Det förutsätter givetvis att den andra vågen av virussmitta som många siar om inte inträffar. Skulle det explodera igen och ekonomin svalnar, ja då kommer vi kunna se ännu finare lägen framgent.

Därför är det kalasbra att du har ett månadssparande så du slipper grubbla på detta. Du köper för ditt sparande varje månad och sedan låter du det vara.

Tittar vi i backspegeln har alla former av krascher och kriser inneburit ett fantastiskt läge att investera. Corona kommer inte vara något undantag.

Skulle också vilja påminna om att inte missa #uppesittarkväll nu 25:e maj. Jag kommer sitta där i flödet i alla fall 🙂 Här är länken så som kommer funka kl 20:00

 

 

Digital Realty Trust (DLR)

DLR är en speciell REIT som inte fokuserar på klassiska fastigheter såsom kontor eller bostäder utan snarare på serverhallar. Branschen har klarat sig väl men jag valde ändå att köpa nu när kursen gick från $150 till $130.

Direktavkastningen ligger idag på 3,41% och bolaget har höjt utdelningen 14 år i rad.

Här är ett inlägg som jag rekommenderar ifall du vill läsa mer om bolaget:

Digital Realty Trust – en ny utdelningskandidat

 

Omega Healthcare Investors

Jag skulle väl säga att tycker rätt lika idag som när jag skrev om bolaget förra året. Självklart är läget mer osäkert nu, men det gäller ju väldigt många bolag.

Omega Healthcare Analys – köpvärt 2019

Vill man läsa en lite nyare artikel om bolaget rekommenderar jag den här som också är gratis

 

Transalta Renewables

Transalta R är ett relativt nytt innehav för mig. Här ser vi kanske inte den mest attraktiva utdelningshistoriken men jag kan ändå tycka att man har bra täckning för den direktavkastning på över 6% som nu delas ut. Det här är också en månadsutdelare.

Precis som DLR är detta ett framtids-bet då jag tror att deras produkter och tjänster kommer behövas i allt bredare utsträckning i en framtid.

TransAlta Renewables – stabil månadsutdelare

 

Några korta vanliga frågor

 

Varför äga utländska bolag i en KF

Jag vill helt enkelt ha möjligheten att få tillbaka exakt all källskatt som jag betalar helt utan begränsning. Investerare du på ett ISK konto finns en gräns på 500 kr som i vissa situationer gäller beroende på hur mycket lån du har. Tänk på att det inte är någon garanti att få tillbaka all källskatt även om du investerar i en KF. Avanza har varit sisådär duktiga på att betala ut större delen av källskatten.

 

Hur mycket är källskatten i Kanada?

Det varierar från bolag till bolag. Jag rekommenderar min lista som du hittar här över vanliga länder med källskatt. När det kommer till Kanada så fråga alltid Avanza eller Nordnet hur stor källskatten är. Jag rekommenderar inte att du investerar i bolag med källskatt över 15%.

 

Hur mycket handlar jag för när jag köper utländska aktier?

Vill du optimera bör du handla för en högre summa när du handlar utländska aktier. Det här är för att Avanza har 1 USD som minsta courtage och som du vet är 1 USD värd mer än 1 kr. Här kan du läsa mer om hur mycket du bör handla för.

 

0 0 vote
Article Rating
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x