Jaha, då var det dags igen. Såg nu på morgonen att mitt utländska bolag Realty Income höjer utdelningen för 97:e gången. 

Det här är ett bolag som delar ut pengar till  aktieägarna varje månad och nu höjer man utdelningen från $0.2195 till $0.22 (jämnt och bra). Med andra ord blev utdelningshöjningen 0,23%.

Nu reagerar många och tycker att det här inte låter mycket, men då ska vi också tänka på att bolaget kan höja utdelningen flera gånger per år. Senaste utdelningshöjningen skedde redan i mars nu i år. Det blir alltså julafton fler än en gång per år.

Å andra sidan är det ju lite lurigt att göra såhär, snarare än att höja utdelningen 1 gång per år och lite mer vid just det tillfället. Det känns liksom bättre, även om det inte blir någon skillnad.

 

Direktavkastningen är just nu 4,95%

Såhär kan man sammanställa utdelningshistoriken i Realty Income:

  • 575 månadsutdelningar gjorda sedan listningen 1969
  • 97 utdelningshöjningar
  • 83 på varandra följande kvartalshöjningar
  • Utdelningstillväxt med totalt 193.3%
  • En årlig utdelningstillväxt på ca 4,7%

 

Kursen

På senare tid har jag lagt märke till att aktiekursen börjat visa lite styrka. Det verkar dock vara generellt bland många REIT’s. Jag har ju även Omega Healthcare i portföljen och där har också kursen vikit av norrut. Detsamma häller EPR Properties som också betalar utdelningar månadsvis.

Vi får även tänka på att dollarn idag står väldigt högt mot SEK:en. Självklart är det en fördel med en starkare SEK om du handlar utländska aktier, men jag brukar inte bry mig så mycket om detta. På 15-20 år kommer det spela mindre roll.

Däremot kan jag väl inte förneka att det känns lite mer motigt att köpa bolag i USA idag jämfört med i slutet av 2017.

Ett mål som jag har är att kunna köpa 1 stycke av Realty Income varje månad med hjälp av utdelningen. Det hade varit grymt! 🙂

0 0 votes
Article Rating
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x