När Corona drar över så är det mycket som blivit bra mycket billigare och som jag nämnt tidigare påverkas vissa sektorer mer än andra. Här är dock 4 bolag som jag tycker visar extra fint köpläge just nu och som jag gärna hade matat med lite extra aktier.

Totala värdet av min portfölj är nu 999 400 kr, med andra ord under en miljon. Däremot har jag ju investeringar hos Tessin, Lendify och Kameo som fortfarande gör att jag håller huvudet ovanför miljonstrecket 😉

Nu när dimman av Corona ligger tät kan jag tycka att dessa stabila pjäser är extra intressanta. Till dessa har jag inte försökt värdera hur Corona egentligen kommer slå på vinst och tillväxt, utan snarare fundamentalt funderat över hur starkt och pålitligt bolagen varit innan samt hur mycket deras aktie nu fallit. Kort sagt, jag har tänkt i mina egna banor.

 

Jag har tidigare skrivit om Intrum samt varför jag äger bolaget. Det inlägget hittar du här. Bolaget har höjt utdelningen stabilt och nu senast såg vi en höjning från 9,5 kr till 11 kr / aktie.

På dessa nivåer handlas Intrum till en direktavkastning på 5,71% och jag ser egentligen få hinder för deras framtida verksamhet. Corona kommer inte förinta detta bolag.

Till er som tycker att jag varit trigger happy i ovanstående bild så kan jag rekommendera att ni läser inlägget som handlar om optimalt courtage.

En annan snarlik kandidat är Resurs Holding som jag också tycker ser intressant ut.

 

 

Sampo har en fantastiskt fin historik och även om utdelningen fick sig en känga nu senast p.g.a. den sänkta utdelningspolicyn från Nordea så tror jag att man kommer kunna prestera väl även i framtiden.

Glöm inte att du som äger Sampo även får lite Intrum så detta finns i Sampos portfölj. EDIT! Tydligen missade jag det men i februari 2020 sålde man hela sitt innehav i Intrum. Tack för kommentaren nedan.

Många har fortfarande en viss hat-kärlek till H&M. Bolaget som gång på gång gjort oss investerare besvikna. Men till saken hör att H&M visat enorm styrka och potential på senare tid. Det är inget snack om att man kunnat vända ett stort fartyg till framgång igen. Något många inte trodde var möjligt.

+40 år med positiv utdelningstrend, ett enormt starkt varumärke och en ledning som nyligen tankat rejält med aktier.

H&M har nu tvingats stänga två av tre butiker i Kina. Detta motsvarar ungefär 64% av butiksbeståndet i landet. Coronaviruset är däremot inte här för att stanna i all evighet och någon gång kommer butikerna öppnas.

Jag köper gärna!

 

Latour

Investmentbolag tenderar att falla mer än deras underliggande bolag när väl kriser är ett faktum. Det har att göra med rabatt- och premieeffekten som jag skrev om nyligen.

Latour är ett sådant bolag som ständigt slår förväntningar och oftast handlas till premie. Senast rapporterade bolaget ett substansvärde per aktie på 136 kr och dit ser vi att kursen nu söker sig. Däremot är det väldigt svårt att idag uppskatta hur stor effekt Corona faktiskt kommer få på det underliggande värdet – det går helt enkelt inte att räkna på.

Jag hade handlat mer Latour om jag hade haft mer likvider.

 

 

Finns det något bolag som ni är extra sugna på?

23
0
Kommentera gärna :)x
()
x