Swedish Match är alltså ute ur portföljen då jag sålde före budet gått igenom. Just nu sitter jag på drygt 60 000 likvider, vilket är mycket mer än vad jag är bekväm med. Speciellt i dessa tider.

I normala fall har jag som mest ca 20 000 kr i krigskassa och det är när lönen kommit in på kontot och nytt sparande därmed genererats. Jag har aldrig varit någon som vill sitta och titta på pengar medan de samlar damm. När inflationen är hög så är det extra dåligt.

The Curious Case of Cash in Japan | by Norbert Gehrke | Tokyo FinTech | Medium

Självklart kan jag nu ta det jag fått från Swedish Match och trycka in i det jag själv anser vara köpvärt i min redan existerande portfölj. Exempelvis:

…för att bara nämna några

När nu ett bolag försvunnit så vore det dock trevligt att även trycka in något nytt. Frågan är väl vilket?

Kikar vi på hur de med störst portföljvärde valt att göra hos Avanza och Nordnet så har det sett ut såhär:

PLATS

NORDNET

AVANZA

1. Investor Volvo
2. Volvo SBB
3. SBB Alibaba
4. H&M Investor B
5. SSAB H&M
6. Ericsson Electrolux
7. Nibe Swedbank
8. SEB Avanza
9. Swedbank SKF
10. Atlas Copco Ericsson

 

I toppen hittar vi då Volvo, ett bolag som jag tidigare pratat om borde platsa bra i portföljen:

2 aktier jag ser som attraktiva

 

Som jag skrev i det inlägget har Volvo varit suveränt utdelningsbolag över tid. Den första utdelningen år 1987 låg på 0,27 kr/aktie. Idag ger samma aktie 6,5 kr i ordinarie utdelning samt 6,5 kr i extrautdelning.  Vad utdelningen blir nästa år är svårt att sia om redan. Däremot brukar Volvo inte göra sina ägare besvikna.

Mer industri i min portfölj hade inte varit helt tokigt. Jag har också varit intresserad av att plocka in mer skog, men ni vet säkert hur högt investerare värderat den här typen av bolag.

Boliden har jag också sneglat på. Visst har kursen fått sig en känga under april men den här typen av bolag har kommit att bli älskade av investerare.

Det vore jätteintressant att höra vad ni tycker ser spännande ut nu. Sverige har väl inte supermånga spännande utdelare men det finns ändå många fler än vad jag har möjlighet att hålla i mitt huvud.

 

32
0
Kommentera gärna :)x
()
x