Rapporterna fullkomligt öser in och det finns helt klart mycket intressant att läsa där ute. Idag har Kinnevik, Diös, Latour och AstraZeneca rapporterat på en och samma dag. Det är ett heltidsjobb att läsa allt detta men har försökt mig på en kortare sammanfattning.

 

Diös rapport tycker jag var riktigt fin och utdelningen höjdes från 2,9 kr/aktie till jämna 3 kr. En ökning med 3,4%. Rätt blygsamt med tanke på att bolaget förra året ökade utdelningen med 45%. Däremot blir det alltid svårare och svårare att höja utdelningen rent procentuellt ju högre den blir.

Intäkterna ökade med 5% och förvaltningsresultatet ökade med 9%. Grymt!

Jag tycker att Diös är ett fantastiskt stabilt fastighetsbolag som fokuserar på norra Sverige där konkurrensen är lägre. Jag sprider gärna min fastighetsportfölj över landets olika delar.

Är du intresseras av stabila utdelare och fastighetsbolag i norra Sverige så kan du läsa min intervju med NP3.

 

Latour ökade sitt substansvärde till 100 kr/aktie, vilket kan jämföras med 90 kr/aktie i början av året. Nu har substansvärdet ökat fram till igår och ligger på 109 kr/aktie. Då Latour idag handlas till 117 kr så betalar du en premie (högre pris) för de innehav du får.

Det som är roligt att läsa om Latour är att totalavkastningen för 2018 uppgick till 13,7% medan SIXRX (Stockholmsbörsen inklusive) steg med 4,4%. Latour har alltså varit en bra investering sista året.

Nu höjer man också utdelningen från 2,25 till 2,5 kr/aktie. Det tackar jag inte nej till

Läs mer om Latours historiska avkastning

Läs mer om Latours historiska utdelningar

 

Kinnevik väljer att behålla utdelningen oförändrad.  Direktavkastningen räknat på den nya utdelningen blir således 3,9%, en siffra som är hög när det kommer till Investmentbolag.

En hel del har hänt inom bolaget på senaste året och substansvärdet har minskat. Anledningen till det sänkta substansvärdet är p.g.a. den negativa aktieutvecklingen som varit i Zalando. Det här klädbolaget utgör en väldigt stor del av Kinnevik.

Nu meddelar bolaget att man investerar en rejäl slant i onlinematbutiken Mathem. 900 miljoner kronor investeras. Det här tror jag kommer gynna oss aktieägare.

”Under 2019 så kommer vi fortsätta att driva denna agenda, men jag förväntar mig att antalet nya investeringar kommer att vara lägre än under föregående år, och att vi istället fokuserar på större investeringar, vilket demonstreras av investeringen i MatHem som vi annonserat idag”, skriver Georgi Ganev.

Georgi Ganev, VD Kinnevik

 

Substansvärdet 256 kr/aktie och då Kinnevik idag handlas till 220 kr/aktie så får du en fin rabatt.

AstraZeneca presenterar en riktigt fin rapport men behåller utdelningen på 2,8 dollar per aktie. Tänk på att du kan handla Astra i ett ISK då det inte dras källskatt på utdelningen.

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x