Sommarvädret och sparandet är hetare än någonsin och portföljen har precis ”dingat” 60% (ni rävar som var/är med i World of Warcraft svängen förstår referensen). I alla fall tänkte jag i det här inlägget kika på vad juli inneburit samt reflektera över min fortsatta resa.

Något jag tycker är trivsamt är att snickra ihop alla bilder jag har till mina inlägg. Vissa lägger jag klart ner mer tid på än andra, vilket helt klart märks. Just den här bilden innehåller däremot ett citat som jag tycker ni alla borde reflektera över.

Citatet försöker förmedla att det inte alltid är de rikaste som kör runt med de nyaste bilarna eller äger det senaste ljudsystemet. Tvärt om faktiskt. Det är de som oftast handlar den där skinkan på extrapris eller bär sina skor en extra säsong som kan ha mest tillgångar. Dessa människor har insett att investeringar är vägen till att låta pengarna växa och att pengar jobbar bäst när de får gro tillsammans med andra pengar.

Själv skulle jag kunna äga snuskigt mycket lyxigare prylar än vad jag faktiskt gör. Speciellt med tanke på att jag idag kan låna pengar till en ändå rätt hygglig ränta och få ännu mer prylar på det viset. Men då skulle jag inte ha en enda krona att spara och säkert skulle ni se mig i Lyxfällan några år efteråt.

Det är nog inte många som skulle förstå att jag är drygt halvvägs miljonär när de besöker mitt och sambo KTMs hem.

 

Portfölj

Här nere ser ni hur min portfölj ser ut just nu. Jag har ännu inte hunnit uppdatera min portföljsida med fler detaljer, men det lovar jag kommer inom kort.

Som vanligt kan ni även se hur Portföljen sett ut tidigare år då jag sparar all historik kring detta månad för månad.

Portföljutveckling

Ytterligare en månad då portföljen avkastat en hel månadslön. Inte så illa! Kanske kan man sluta jobba snart? 😉

Det är väl bara att inse att vi befinner oss i starten, mitten eller slutet av en fin börsuppgång och hur länge det glada börsklimatet håller ut kan jag inte svara på.

Någon frågade mig om jag tror att en börskrasch kommer infinna sig i 2018. Även om jag tycker att ”risken” känns liten så har jag faktiskt ingen aning. Den största risken tycker jag däremot är att stå utanför aktiemarknaden, så därför är jag så gott som fullinvesterad.

Utdelningar

I vanlig ordning ser jag till att presentera alla månadens utdelningar samt jämför hur månadens totala utdelning sett ut jämfört med föregående år.

För att ge lite extra inspiration snörde jag även med ALLA utdelningar jag fått 2016 (den översta bilden). Som ni ser slutade helåret på 266 kr och nu i år har jag fått in över 13.000 kr varpå jag även vill inflika att året långt ifrån är slut. Jag tycker att det är fantastiskt att se vad hårt sparande och långsiktiga utdelningsinvesteringar faktiskt kan göra.

Och återkom här om 15 år så ska ni få se på summor…

 

Alla utdelningar 2016

Alla utdelningar 2018

Lön och Sparkvot

Mer om min lön och sparkvot kan ni läsa i det här inlägget:

Lön och Sparkvot juli 2018

Sparkvoten landade på hela 62% och totalt kunde jag langa över 18.000 kr till mitt sparande i Avanza, Lendify och Tessin. Vissa av dessa slantar har jag självklart redan börjat investera.

Köpt / Sålt

Den 5:e juli var det courtagefritt hos Avanza (USA) och då passade jag på att öka i samtliga av mina amerikanska bolag. Nästa gång det blir courtagefritt är nog under Black Friday och självklart ska jag se till att handla lite extra då.

Har handlat aktier för hela 22.000 kr under månaden. Då sålde jag lite aktier förra månaden också, så lite av pengarna kommer därifrån. 22.000 kr är galet mycket pengar men det sjuka är att jag knappt tänker på att jag snört in dessa i arbete. Skulle jag däremot köpa högtalare för 3000 kr så skulle jag nog fundera länge på det köpet… vår värld är helt enkelt rolig.

Vad har ni sett till att fylla på i nu under juli? Själv fortsätter jag handla rätt mycket i Skanska, Latour och Investor.

Bloggen

Jag älskar att se hur nya hittat till min blogg men även att läsare som varit här ett bra tag fortsätter läsa och visar att man gör det via sina fina kommentarer. TUSEN tack för alla kommentarer och den push jag fått från er under månaden. Det är helt enormt!

 

De 5 mest lästa inläggen i juli

  1. Över halvmiljonen… igen
  2. 60 000 kr. Inte så tokigt
  3. Sommarinlägg 5 – 25 000 kr i månaden från en utdelningsportfölj
  4. Läsarfråga: Utdelningsaktier till en 30-åring?
  5. Hittade en plånbok med över 1500 kr

 

Bloggintäkter juli 2018: 4 174 kr

Bloggintäkter juli 2017: 1 690 kr

 

Sidvisningar Juli 2018: 108 000 st

Sidvisningar Juli 2017: 42 000 st

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x