Katsching!

Igår gick jag en promenad efter jobbet som jag ibland gör för att rensa lite tankar. Helt plötsligt när jag gick där fick jag se en svart plånbok liggandes på trottoaren. Jag tvekade lite och gick förbi, men sedan beslutade jag mig för att vända om och plocka upp den. Lite osvenskt, jag vet.

Från början var jag väldigt osäker på vad jag skulle göra och tanken att det här var någon ”fälla” och att någon lagt plånboken där smög snabbt igenom mitt huvud. Jag fortsatte gå och på något vis kände jag att någon följde efter mig utan att någon gjorde det.

När jag gått en bit och funderat så beslutade jag mig för att öppna den, frestelsen var lite för stor. Där i låg 1 tusenlapp (!!), 1 femhundralapp, 1 hundring, 1 tjuga, samt en skrapad trisslott. Det är sjukt mycket kontanter.

Självklart funderade jag över när jag senast hade så mycket kontanter i min plånbok, men tror ärligt talat att det aldrig hänt. När jag kikat på körkortet i plånboken såg jag dock att den ägdes av en 40-talist, något som kanske gör fenomenet lite mer trovärdigt.

Efter en stund ringde jag personen som svarade och var lyckligt omedveten om att plånboken var borta. Han skulle genast komma och hämta den och vi möttes 20 minuter senare.

Ingen hittelön fick jag, men det är väl karma antar jag. Jag drog slutsatsen att han som ägde plånboken mest troligt var utdelningsinvesterare och därigenom rädd om sina dyrbara slantar. Jag fick 20 minuters väntan ute i det friska vädret i alla fall samt en lite spännande känsla att kika i någon annans plånbok. Av någon anledning kändes det som om personen hade väldigt bråttom därifrån.

Jag glömde för övrigt kika hur mycket trissvinsten var på. I skrivandets stund sitter jag och funderar på om det kanske var en sån där TV-vinst. Frågan är dock om jag hade gjort mig bra i TV…

Utan att placera människor i någon grupp så finns det säkert de som skulle välja att behålla pengarna själv. Jag menar, jag har till och med fått min plånbok bestulen så visst tusan finns det sådana människor. Gubben som ägde plånboken hade nog tur-i-oturen, minst sagt.

 

Snälla, hjälp mig nu. Svara anonymt på frågan nere och var så ärlig som du bara kan

Vad hade du gjort?
×
17
0
Kommentera gärna :)x
()
x