Som en liten tradition har jag för vana att räkna ihop det jag tjänat under månaden, det jag gjort av med, det jag sparat, och således vad min sparkvot blev. Juli är en tung månad för många som innebär extra ”slösade” pengar på dyrare utemat, glass, semestrar och allt vad som hör sommaren till.

Inkomster

Jag fick under månaden lite tråkiga nyheter att min extrajobb jag har mest troligt kommer upphöra till hösten. Väldigt tråkigt då det här extrajobbet innebär en fin inkomst för mig varannan månad. Dessutom kan jag utföra jobbet från hemmet tillsammans med en god öl.

Nu har det varit snack tidigare om att arbetet ska föras över till någon annan men aldrig blivit av, så vi får de vart det hela bär av. Mitt extrajobb innebär ca 1500 kr efter skatt varje månad, vilket i många fall är mer än vad den vanliga svensken lyckas spara.

Alla belopp nedan är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt.

Lön 24 557 kr
Lön Extrajobb 0 kr
Bloggintäkter 4 174 kr
Övrigt 0 kr
Summa 28 731 kr

Sparande

Trots att vi befunnit oss i USA under semestern med en svinigt dyr dollar så har vi ändå kunnat hålla oss ifrån det allra dyraste och genom att tänka lite strategiskt så har vi inte behövt spendera hela kassan.

Min tanke är att många som åker på semester går bananas och nästan jobbar för att spendera allt. För det får väl inte finnas något kvar efter semestern, eller hur? Det är väl inget fel med det i och för sig, men jag kan tycka att man får en minst lika trevlig tid även om man är lite återhållsam.

Det sjukaste är väl de som tänker såhär:

”OJ! Nu har jag 5000 kvar och det är bara 2 dagar kvar innan vi ska åka hem. Hur ska vi nu spendera detta?”

 

Såhär mycket blev kvar efter månadens konsumtion och som jag sparar i dessa korgar:

Avanza 15 000
Lendify 1500 kr
Tessin 1500 kr
Summa 18 000 kr

 

  • Avanza 83.4% 83.4%
  • Lendify 8.3% 8.3%
  • Tessin 8.3% 8.3%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten alltså 18.000 (sparande) 28.731 (inkomster) = 62%

%

Sparkvot

Sparkvot är skit

Som vanligt finns det många som menar att sparkvot inte är ett bra mått på många sätt och vis och att det inte ger något att räkna på denna.

För mig har det däremot varit och är fortfarande en enorm morot och drivkraft till att fortsätta min resa mot 1 miljon kronor (som jag nu uppnått 56% av).

Tidigare skrev jag ett inlägg om just detta som fick väldigt intressanta kommentarer:

Snälla, snacka inte skit om sparkvoten!

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x