Portfölj

Jag fortsätter tänka långsiktigt i mina innehav. Just nu har jag lite problem med att mina nya innehav har rätt liten vikt i portföljen, däremot känner jag att jag inte vill fylla på i dem allt för snabbt utan skapa en kontinuerlig köptrend över tid. Antar att detta är något jag får leva med ett tag.

[visualizer id=”7613″]

Portföljutveckling

Ja vad säger man. Ingen munter utveckling för februari då början av månaden inleddes med en rejäl kalldusch. Jag hoppas att denna kalldusch inte fick håret att resa sig för er utan att ni ligger kvar långa i era portföljer. Kanske nyttjade ni till och med detta lägga och fyllde på mer i era innehav?

Såhär har portföljförändringen sett ut sedan jag startade blogga:

Utdelningar

Pengaregn är alltid trevlig, och utdelningar gör att du får den känslan när nya pengar ständigt trillar in i portföljen.

Jag räknade nyligen ihop att mina utdelningar genererar mer än 1 krona varje timme under året. Detta oavsett om det är arbetstid, julafton, ifall jag ligger och sover eller tar en skön och varm dusch. Året består av knappt 9000 timmar, så du behöver alltså 9000 kr i utdelning per år för att uppnå detta.

Detta är utdelningarna jag inkasserat under året. Samtliga är efter avdragen källskatt (utländska aktier).

Starbucks Corp 78
Realty Income Corp 49
Omega Healthcare Investors Inc 17
Akelius Residential Pref 180 kr
Boston Pizza Royalties Income Fund 30
SUMMA 354

 Utdelningarna för februari förra året var 137 kr, vilket innebär att årets utdelningar blev mer än dubbelt så stora.

Utdelningarna i år jämfört med föregående år har sett ut såhär (de grå staplarna är föregående år)

 
Såhär ser det ut när vi kikar på vilka bolag som delar ut hitintills i år (klicka för större bild):

Lön och Sparkvot

Fick under månaden besked om en liten löneökning. Även om den inte var stor så känns det bra att det blir en liten slant extra som direkt dyker ner i sparandet.

Hur brukar ni göra när ni får högre lön? Försöker ni spara hela, delar eller inget av den löneförhöjningen?

Trots att jag verkligen inte lyckats själv med mina löneförhandlingar så skrev jag för en tid sedan en artikel om hur du bättre kan lyckas med löneförhandlingarna. Den hittar du här. Inlägget fick otroligt många kommentarer och reflektioner, vilket jag såklart tackar för.

Sparkvoten landade på 63% och fler detaljer kan du läsa här:

Lön och sparkvot – februari 2018

 

Köpt / Sålt

Det har i runda slängar blivit köp för 15 laxar under februari. Har inte sålt en enda aktie heller. Nu är det sista ruschen att handla lite extra inför den stora utdelningssäsongen som startar under våren då majoriteten av mina svenska bolag delar ut.

Med tanke på hur månaden varit med stor nedsida hade jag givetvis önskat att jag hade haft en krigskassamen det är såklart alltid svårt att sia om aktiemarknaden. Som ni ser lyckades jag i alla fall öka i 3 av mina utländska bolag.

Bloggen

Det här är faktiskt helt sjukt. Jag trodde aldrig att bloggen skulle växa sig såhär stor och just nu känner jag mig galet motiverad att växa tillsammans med er och se vart våra pengamaskiner kan ta vägen i framtiden. Jag är grymt optimistisk till min bloggframtid och lovar att förse er med mängder av kunskap under året.

Detta är mina 4 mest lästa blogginlägg under februari:

Topp 10 stabila utdelningsaktier

Ytterligare tråkiga beskred från

Brutal slakt i portföljen igår

Castellums utdelningshistorik

 

LÄSARSTATISTIK (sidvisningar)

Februari 2018 – 62 600 sidvisningar

Februari 2017 – 18 700 sidvisningar

 

BLOGGINTÄKTER

Februari 2018 – 1 998 kr

Februari 2017 – 182 kr

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x