Då var det snart dags igen. Stunden som jag egentligen inte gillar, men som för många är guldkanten i livet…

Lönesamtalet

Det är här som du verkligen har chansen att optimera din jakt på miljonen. Vi vet sedan tidigare att varje procentenhets ger enorma effekter på ett långt tidsspann.

Skillnaden att öka lönen 3% årligen i stället för 2% är helt enorm, en snöbollseffekt utan dess like.


Nu var det snart ett år sedan jag skrev om mitt förra lönesamtal, som gick helt åt fel riktning och slutade i en löneförhöjning som knappt hänger med den inflation vi har.

 

 

Tror på denna viktiga regel 

Kom alltid förberedd! Det kan vara lätt att tro att man är förberedd då man enbart för en kort stund tänkt igenom vad man presterat, men det är skillnad på att vara förberedd och att vara förberedd.

Ta din tid. Stanna upp och fundera på vad företaget egentligen vinner på att ha dig där. Din tid är så värdefull och se till att få de högre upp på stegen att inse det. Tänker du noga tillbaka på allt du gjort och presterat så är jag säker på att du hittar massa matnyttigt. Annars är det kanske dags att byta jobb?

Jag tänker skriva ner en lista på saker jag gör för att driva företaget framåt. Är då inte företaget villig att se till att även driva min lön framåt som motprestation så säger jag väl tack för mig antar jag…

 

Själv har jag varit extremt dålig på det här tidigare. Har mest gått in med mössan i handen, nickat och sett glad ut, trots att förslaget oftast inte varit till belåtenhet. Nu har jag bestämt att det får bli ändring på det.

Så… stå upp för dig och visa att du inte är en vanlig myra som checkar in och ut från stacken.

Har ni något bra tips när det kommer till lönesamtal? Tar ni med er ett äpple till chefen inför mötet?

 

Någon som också funderat en del kring årets lönesamtal är VillHaAllt

http://villhaallt.blogspot.se/2017/05/loneokning.html

24
0
Kommentera gärna :)x
()
x