Riktigt trevlig lördag på er! Jag hoppas innerligt att er helg börjat mycket bättre än min. Det är intressant hur tråkiga besked kan förstöra stämningen så oerhört.

Många kanske minns när jag skrev om en nära vän som tidigare fått nekad ersättning från Försäkringskassan? Hon har definitivt inte haft det lätt i sitt liv på senare tid och nu nekas hon alltså ersättning för sin sjukdom som inneburit huvudvärk som få kan beskriva.

Vad som hänt sedan senaste uppdateringen är att hon skickat in en överklagan och med hjälp av läkare verkligen förklarat hur hennes sjukdom påverkar hennes liv och förmåga att arbeta. Sedan gick det mååånga veckor innan hon fick ett kort nekande…

Duktiga läkare på Försäkringskassan

Jag vill vara tydlig och meddela att min vän jobbat hela sitt liv efter gymnasiet. Hon har aldrig mått dåligt på det här viset och har verkligen sett till att betala in rikligt med skattepengar då hon arbetat i stället för att dra skattepengar via universitet och högskola.

Beskedet hon fick var väl att hennes grunder inte vara starka nog för att hon inte ska kunna arbeta.

Det jag tänker är att det måste finnas väldigt kompetenta läkare som sitter och bedömer dessa fall på Försäkringskassan. Kan man, utan att behöva träffa patienten, bedöma att den här personen inte kan jobba så gör man uppenbarligen ett bättre läkarjobb än läkaren själv som måste träffa personen fysiskt för att göra bedömningen.

SUCK, hoppas att ni förstår min ironi.

 

Robotar på Försäkringskassan?

Själv har jag ingen aning om hur arbetet innanför Försäkringskassans väggar går till, men det känns lite som att man har bestämt att den här typen av fall ska få en typ av utfall medan den andra typen får ett annat förutbestämt utfall. Det spelar ingen roll om du låter Kungen själv skriva under din ansökan, framtiden är redan bestämd.

Jag kan lika gärna skriva en mycket enkel algoritm som sätter ansökningarna i rätt fack och sedan skickar ut svaret direkt till de ansökande. Och då ingår även en app där du fyller i ansökan. Då sparar man in en hel del arbetskraft och Ulla Andersson kan få mer ostkrokar hem till ladan.

Det intressanta är också att den genomsnittliga anställningstiden hos Försäkringskassan uppgår till hela 12,1 år, så det måste ju ändå vara rätt givande och sitta och sortera ansökningar utefter olika typer.

 

Jag ber om ursäkt för min bitterhet i det här inlägget. Men ibland behöver jag skriva av mig lite. Samtidigt är det nog svårt för er att sätta er in i hur det känns när man har en riktigt nära vän som verkligen är världens bästa människa och som verkligen gjort rätt för sig och som sedan får den här typen av besked.

Nåväl, nu får jag se till att släppa detta ur tankarna och se till att njuta av helgen i stället!

Ha det fantastiskt!

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x