Nu ska jag vara ärlig med er och säga att det tärde rätt hårt på mitt psyke igår. Blev en brutal slakt i portföljen och många bolag sjönk likt Titanics jungfrufärd.

På något vis har jag alltid intalat mig att jag ska vara glad när röda siffror gör sig synliga i portföljen. Det gör ju att man kan köpa bolaget man suttit och spanat på till ett billigare pris; när alla andra säljer passar jag själv på att köpa. Simple as that! eller?

Men riktigt så lätt är det inte att köpa dippen, och visst är det svårt att hålla sig till sin egen tro när alla andra skriker att vargen är inne i hagen.

 

H&M ner

H&M backade 10% igår och även om bolaget nu har betydligt mindre andel i portföljen tack vare de stora nedgångarna så känns det. Egentligen vet jag inte vad marknaden reagerade hårdast i gårdagens rapporten, men kanske var det bolagets desperata rop efter pengar med valmöjligheten av utdelning som slog slag genom investerarnas hjärtan.

Jag köpte inga nya aktier i H&M men har kvar det jag äger. Är nog den enda på Finanstwitter som har kvar mitt innehav är jag rädd. Det jobbiga är att jag ibland tänker att någon annan förlorar mer pengar än vad jag gör, och det är kanske just den tanken som är den sjukaste.

Många har börjat spekulera om det är dags för familjen Persson att köpa ut bolaget ur börsen. Ja vem vet? Men vad skulle de egentligen tjäna på det?

Ibland funderar jag vad Erling Persson skulle tänka där under jorden (eller i himlen). Men man ska nog sluta försöka lyssna till de döda.

 

Johnson och Johnson ner

Bolaget som är en av Dividend Kings har höjt utdelningen i långt över 50 år och kom med en fin rapport förra veckan där det fanns mycket glädjande att läsa.

Igår föll dock kursen 2,5% och det känns också då bolaget är mitt största utländska bolag som jag gärna fokuserar på.

Jag köpte på mig mer Johnson & Johnson igår vid 10.00 svensk tid. Dollarn är rätt billig nu, så även det kändes bra.

 

Novo Nordisk ner

Efter att Trump nämnde att läkemedelspriserna kommer sjunka väsentligt föll även Novo Nordisk igår. Det rör mig dock mindre. Aktiekursen har haft en strålande utveckling sedan jag köpte på mig ett gäng aktier 2016. Tillsammans med alla andra kursfall blev det ändå rätt påtagligt.

På läkemedelsfronten backade även Astra Zeneca efter det att man gått ut med nyheter om att Brexit innebära ytterligare kostnader och att man tvingas anställa ytterligare i Sverige.

 

Nu är min utländska portfölj nere på +50 kr i avkastning sedan köp och då jag lovat att vara så transparent som möjligt vill jag även meddela om tyngre tider.

Men 50 kr är ändå bra! Det är ju en halv biobiljett som jag fått bara genom att kika på skärmen.

 

Jag kör kvar på min lilla buy-and-hold strategi och hoppas på att det i slutändan ska bli en miljon även för mig. Portföljutvecklingen går dock som planerat och det ser ut som att jag kommer nå över en halv miljon långt innan sommaren.

Så länge jag kan fylla på med nytt sparande så går det framåt, men ska jag resonera som så kan man ju lika gärna ha pengarna på banken… Fast vad gör dom för nytta åt familjen Persson när de ligger där kan man ju fråga sig?

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x