I samband med Black Friday så erbjuder Avanza och Nordnet gratis courtage när du handlar amerikanska aktier. Låt oss ta en titt på vad jag tänkt handla idag. Kanske kan du få någon inspiration?

Kom ihåg att alltid göra din egna analys innan du köper ett bolag. Tänk även på att historisk avkastning inte är någon garanti till framtida avkastning.

När du handlar aktier i USA blir det normalt betydligt dyrare. Hos Avanza gäller fortfarande courtageklass mini (om du nu kör denna), vilket innebär att du betalar 1 USD i minimicourtage. Då 1 USD = 8,29 kr så är det alltså 8 gånger dyrare att handla där. Läs mer om courtage i utlandet här och hur det funkar.

Själv har jag kvar lite drygt 8000 kr nu i november och hade tänkt att ”smådutta” lite i mina amerikanska aktier nu när det är gratis courtage. För mig känns det helt självklart att utnyttja detta fina erbjudande.

 

Detta tänker jag handla

Omega Healthcare Investors

Det här blir ett nytt bolag i portföljen. Tycker kursen ser enorm attraktiv ut och faktum är att Omega Healthcare även är attraktiv rent utdelningsmässigt. Bolaget delar ut pengar kvartalsvis och har höjt utdelningen 21 kvartal i rad.

Kort beskrivet är bolaget ett fastighetsbolag inom vårdsektorn. Då jag gillar fastigheter och även vill och tror att vi bara blir äldre och äldre så är det här tämligen intressant för mig. Givetvis kommer fler inlägg om bolaget framöver 🙂

 

Realty Income Corp

Ett i mitt tycke fantastiskt bolag. Kursen har dessutom inte skjutit i höjden så jag bolaget känns fortfarande lockande. Får en magkänsla att Realty Income har en ljus framtid. Läs mer om bolaget i mitt inlägg här.

Bolaget delar ut pengar varje månad till dig som äger aktier där.

 

Starbucks 

Kaffekedjornas kaffekedja. Bolaget har haft en rejäl resa från 2010 och värderingen har åkt till skyarna. Det får många att tro att bolagets fina tid är över. Dock är min åsikt att Starbucks gått från en kursraket till ett mer slitstarkt och stabilt växande bolag som nu dessutom delar ut utdelning. Kika på deras utdelningshistorik här.

Visste du att Starbucks har vuxit med i genomsnitt 2 butiker dagligen 28 år i rad?

 

Johnson & Johnson

Hade jag bara fått välja ett utländskt bolag så hade det blivit Jnj. Faktum är att bolaget till och med kommer in i topp 5 av mina favoritbolag. Bolaget är en av utdelningskungarna och du kommer inte bli rik imorgon genom att investera i ett sådant bolag. Kom dock ihåg ett kärt gammalt ordspråk

”Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago” – Warren Buffett

 

Så mycket handlar jag för i respektive bolag

Tanken är att handla för ca 1000 kr i varje bolag, vilket givetvis är rätt ofördelaktigt om det inte skulle vara courtagefritt. När det inte är courtagefritt brukar jag vilja handla för en rätt större summa när jag väl handlar amerikanska aktier.

 

Vad är era planer inför dagen? Kommer ni att välja att öka något av era existerande bolag eller tar ni in något nytt? Självklart ska du inte köpa något bara för att det är courtagefritt och gör alltid din egna analys.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x