Idag valde jag att plocka in ett rätt spännande bolag i portföljen nämligen Realty Income Corp som jag hört en hel del om på senare tid. Tycker att kursen just nu ser rätt attraktiv ut och bolaget har generellt sett visat bra med vinst genom tiderna.

 

 

Blev ett knippe på 3 aktier idag. Att tillägga är att varje aktie är rätt dyr och aktierna kostade 522 kr styck med dagens kurs. –1566 kr idag med andra ord.

 

 

Kort om bolaget

Många Svenska bolag väljer att dela ut 1 gång per år, trots att många nu valt att splitta utdelningen till 2 tillfällen per år. För utländska bolag är det mer vanligt att dela ut 1 gång varje kvartal.

Realty Income utdelningsstrategi är däremot lite annorlunda och väljer att dela ut 1 gång varje månad. För att undvika extra beskattning så delar bolaget ut hela 90% av vinsten, vilket är otroligt högt.

Bolagets intäkter kommer i huvudsak från bolagets fastigheter och de hyror som dessa genererar. Bolaget äger hela 4700 fastigheter.

 

Utdelning och utdelningshistorik

Realty Income justerar utdelningarna varje kvartal (alltså 4 gånger per år) och utdelningarna har höjts 77 kvartal i rad.

Utdelningshistoriken då? Ja vad säger man? Tycker den ser rätt bra ut faktiskt.

Senast den 17 Januari 2017 valde bolaget att höja utdelningen med hela 6% dessutom.

 

 

Den post jag köpt nu är mest en bevakningspost men planen är att skjuta in pengar till bolaget lite då och då. Ska fortsätta läsa på om bolaget och försöka bilda mig en ännu bättre uppfattning om framtiden.

 


Direktlänk till bolaget på Avanza


 

Äger du Realty Income och vad tycker du?

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x