Igår var det dags igen att ta in nya aktier i utdelningskungen Johnson & Johnson (JnJ). Gårdagens ”kursfall” på ca 5% är troligtvis ett exempel på hur mr market har fel på kort sikt. 

Det var egentligen när jag lyssnade på Börspoddens senaste avsnitt som jag reflekterade kring detta. Där sade man:

”Börsen har alltid rätt på lång sikt, men alltid fel på kort sikt”

Det här kom tydligen från någon lärobok som jag kanske borde läsa en tråkig dag. Samtidigt finns det nog väldigt mycket som faktiskt stämmer i påståendet. Jag brukar säga att det finns mycket som jag och Börspodden ser olika på, men här har vi ändå samma syn på läget.

I Börspodden drog man även ett exemplet med AbbVie där jag själv valde att gå in när kursen dippade rejält efter deras senaste förvärv. En dag efter detta var kursen upp 3% och nästa dag steg kursen med ytterligare 3%.

Johnson & Johnson gick ner igår p.g.a. nyheten om att det amerikanska justitiedepartementet utför en brottsutredning mot företaget kring det här med asbest i babypudret. Helåret för JNJ har kretsat kring just detta men trots det är aktien upp på helåret.

 

När andra investerare säljer på kort sikt så köper jag på lång sikt och bygger vidare på min pengamaskin som nu kommer ta mig till ekonomisk frihet innan 40 år. Svårare än så behöver man inte göra det.

På tal om det dök det i skrivandets stund in utdelning från min nyaste kvartalsutdelare Tre Kronor. Fin start på en lördag enligt mig 🙂

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg där ute!

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x