Jag hade precis satt mig ner framför arbetsdatorn med en rykande kopp kaffe från Arvid Nordquist* då det klirrade till i telefonen. 5 905 kr, eller 49 biobesök, hade trillat in på min ISK och därmed spikat ett nytt utdelningsrekord intradag för mig som investerare.

*19,90 per paket hos Willys. Klart KTM bunkrar fram till midsommar då nästa erbjudande kommer ut!

Vinnarna var då Handelsbanken samt JM där bägge delade ut över 2000 kr. Jag har skrivit varför jag äger Handelsbanken i min utdelningsportfölj här, samt skrivit om varför jag tycker JM är intressant att äga här.

Det är väl kanske också den här känslan som får mig att fortsätta år ut och år in – känslan att resultatet bara blir bättre och bättre. Kanske är det också vetskapen om att utdelningarna nu täcker alla årets hyror (egentligen bostadsavgift) varje år. Alternativt betalar utdelningarna 2 stycken utlandsresor för mig och fru KTM årligen.

Jag fick precis i veckan reda på min löneförhöjning. 800 kr per månad extra blev det och procentuellt hamnade löneökningen under inflationen. Det borde rent krasst innebära en lönesänkning om du tänker att inflationen i snitt tenderar att vara 2% årligen*.

*inflation innebär att allt vi handlar och nyttjar vara blir dyrare och dyrare med tiden. Därav är det en dum idé att spara pengar i madrassen då dessa “äts upp” av inflationen

Tidigare år så har eländiga löneökningar fått mig att må jävligt dåligt faktiskt. Jag har tyckt att jag jobbat häcken av mig men samtidigt funderat, “Är jag inte värd mer?”.

I år var det helt annorlunda. Jag nickade på huvudet med vetskapen om att utdelningarna idag trillade in på över 5000 kr. Jag kommer inte jobba ihjäl mig för några extra procent i löneökning… inte nu när jag upptäckt den fulla potentialen med utdelningar och börsen.

 

4.1 14 votes
Article Rating
21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x