JM har visat prov på en fantastisk styrka när det kommer till att skapa goda resultat som i sin tur upprätthåller en stabilt ökad utdelning. Rapporten för första kvartalet 2020 visar också prov på att viruset inte kommer ta kål på bolaget i första hand.

Bolaget är nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Här är det alltså nyproduktion av bostäder med tyngdpunkt på storstadsområden och universitetsorter.

Ni som följt mig vet att jag gillar bostäder då det alltid varit en stabil verksamhet med ett underliggande värde. Nu när jag hittat en stabil utdelare som fokuserar på just bostäder så känns det extra intressant.

Vi börjar med att kika på ett citat ur VD orden som jag tycker sammanfattar läget väldigt bra:

{

“Vi har haft ett bra första kvartal där JMs strategi för att
överbrygga den akuta covid-19 perioden är
att värna kassaflöden och produktionskapaciteten.”

– Johan Skoglund,
VD och koncernchef

JM utdelning 2020

Som ni vet justerade JM sitt utdelningsförslag för 2020 – från 12,50 kr/aktie 6,25 kr/aktie. En halvering med andra ord.

Däremot har man inte skrivit i sten att utdelningen på 12,5 kr inte blir av. Det kan mycket väl bli så att hela beloppet betalas ut innan året är förbi. Eller som man själv skriver:

Styrelsen ändrade det ursprungliga förslaget om utdelning om
12,50 kr per aktie till en utdelning om 6,25 kr vilket beslutades av
årsstämman den 26 mars 2020. Samtidigt kvarstår intentionen om
en total utdelning under 2020 om 12,50 kr. Förutsatt att omvärlden
har stabiliserats och visibiliteten framåt för bostadsmarknaden
har förbättrats i rimlig omfattning är ambitionen att kalla till
extra bolagsstämma senare under 2020 för att föreslå beslut om
ytterligare utdelning.

Dagens fina rapport visar att marknaden varit  ute och cyklat när det kommer till att värdera JM. Därför är aktien upp rätt rejält i den initiala handeln. Mycket kring byggbolagen är dock fortfarande oklar i spår av Covid-19 men om 5 år kan vi blicka tillbaka på den här perioden och inse att det faktiskt var ett fint köpläge.

JM handlas idag till en direktavkastning på 3,58%. Räknat med det tidigare utdelningsförslaget, 12,5 kr, handlas aktien till en direktavkastning på 6,68%

0 0 vote
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x