Ny månad innebär givetvis nya utdelningar att inkassera och nya aktier att köpa. När jag summerar ihop slantarna som kommer under maj så blev jag väldigt förvånad, minst sagt.

18 000 kr är på väg in i och det är mer än vad jag någonsin fått en enskild månad. Rätt mycket mer. Det här är också nästan dubbelt så mycket som maj förra året.

Självklart bidrar Tele2 med en stor del här även om bolaget i sig utgör en liten del av portföljen. Den saftiga extrautdelningen på 13 kr/aktie kommer verkligen göra sitt.

Det här innebär också att jag tar ett stort steg mot målet 2022

Förutom Tele2 så är det annars Intrum som står för rätt stor del av totalen. X-dag för Intrum är tyvärr imorgon (måndag) men aktien ger ändå 5,4% direktavkastning som då kommer nästa år. Jag har skrivit mycket om Intrum på sista tiden så jag tänkte inte säga särskilt mycket mer. Det sista jag skrev kan du läsa här.

I övrigt så levererar Omega Healthcare en dryg tusenlapp. Denna handlas nu till mycket fina 10,5% direktavkastning och jag har ägt bolaget länge. Läs gärna min analys där jag går igenom läget nu inför 2022.

Omega Healthcare Analys – köpvärt 2022

 

Precis här i dagarna kom läkemedelsbolagen AbbVie med sin Q1:a också där aktien backade 8%. Bolaget guidade ner vinst per aktie för helåret 2022 och omsättningen höll inte analytikernas förväntan.

Visst ser många att bolaget nu guidat ner från $14-$14.2 till $13.92-$14.92 beträffande vinst per aktie. Dock måste vi kika på varför och här var det mycket kostnader inom forskning och utveckling. Det är nog viktigt att förstå att bolag likt dessa ibland måste lägga extra resurser för att bli konkurrenskraftiga.

Läs mer om varför AbbVie är en av de mest intressanta utdelarna:

AbbVie analys – köpvärt 2022

Kikar vi ytterligare i listan bland utländska bolag ser vi nu den lägre utdelningen i AT&T som jag upplyst om tidigare. Jag sålde rätt snabbt mina andelar av Warner Discovery men har inte tänkt klart hur jag ska göra med AT&T (T).

Vidare på hemmaplan delar investmentbolaget Investor ut sin första utdelning 2022 och det gör även H&M som idag handlas till drygt 5% direktavkastning. Beträffande H&M ser jag själv rätt god chans till fin utdelningshöjning är god de kommande 3 åren.

 

Utdelningarna slår lönen

Min lön från ordinarie arbete blev förvisso väldigt låg nu i april men det här är ändå första gången som utdelningarna tar steget över min lön. Det är en rätt häftig känsla som jag självklart drömde om när jag började som utdelningsinvesterare.

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x