De flesta av mina innehav lyser rött idag. Intrum står ut bland mängden och levererar en rapport som får många analytiker att bli förvånade.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 2.355 miljoner kr, en siffra som analytikerna verkligen inte väntat sig.  Enligt deras teorier skulle bolaget leverera 1.874 miljoner kr.

Enkelt förklarat så hjälper bolaget till att driva in pengar för räkningar som inte betalats i tid. Man jobbar bland annat med banker och andra företag. Vill du veta mer om Intrum så har jag staplat upp det viktigaste här:

Det viktigaste om Intrum

Det här är också 16:e året i rad som bolaget levererar en positiv utdelningstrend. I år höjer man utdelningen från 12 kr/aktie till 13,5 kr per aktie. En utdelningshöjning nära på *10% alltså. *EDIT! Tack så mycket för rättningen. 12,5% ska det vara 🙂 Men desto bättre det. 

Denna höjning gör att du får Intrum till 5% direktavkastning idag. Inte illa med tanke på att bolaget står mitt i en transformation som på sikt troligtvis kommer innebära extra luft under vingarna.

Tack vare höjningen blir min utdelning i år runt 3500 kr bara från Intrum.

För helåret presenterar Intrum en vinst per aktie på 25.88 kr. Det här gör att utdelningsandelen landar på 52%. Historiskt har den legat kring 50-67%, så det här är i det lägre spannet.

Jag kan själv tycka att Intrum är en spännande aktie att äga även om inte aktiekursen haft den bästa utvecklingen. Man kommer inte växa explosionsartat men transformationen känns intressant och innan den är klar får vi nöja oss med en fin utdelning.

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x