Även om det varit vissa tråkiga nyheter på utdelningsfronten i år så är jag ändå nöjd med alla slantar som trillat in 2019. Men räcker det för att nå upp till det utdelningsmål som jag tidigare satte? Min utdelningsmall berättar svaret

 

Mitt utdelningsmål 2019

Vid årsskiftet 2018/2019 satte jag 30.000 kr som utdelningsmål. Visst, det var lite som att skjuta från höften och kanske var det ett högt satt mål då föregående år landade på 18.000 kr. I början av året har du ingen aning om vad bolagen tänkt sig för utdelning och du har ingen aning om hur mycket extra aktier du kommer köpa innan X-dagen.

Här kan du läsa om övriga mål som jag satte för helåret:

Mina Mål 2019

Som vanligt går de ekonomiska målen helt ok, men det är värre med hälso-målen så att säga 🙂

 

 

Hur kommer det då gå?

Nu har vi ju lite drygt 1 månad kvar men jag tror att de flesta redan räknat ihop vad året kommer att ge. Såhär ser det ut för min egna del (klicka för större bild):

Jag har markerat de kommande utdelningarna med blåttSjälvklart är det sjukt roligt att se att jag kommer uppnå 30k i utdelning under 2019. Det är då nästan dubbelt så mycket som året innan, vilket också förklarar kraften med att du varje år återinvesterar din utdelning samtidigt som du skjuter in extra sparande. Fokuserar du dessutom på utdelningstillväxt så får du en extra skjuts. 

Kikar vi på månad för månad är det bara en månad där utdelningarna varit lägre än föregående månad. Men det beror på att vissa bolag som delade ut i mars förra året delar ut i april i år. Nästa år kan det svänga tillbaka igen.

När vi väl har detta på tapeten tänkte jag höra om ni räknat ihop era utdelningar för 2019 och vad det landar på ungefär? Vore jätteroligt om någon kunde dela med sig 🙂

Om ni inte redan visste det så har jag lagt ut min excel mall till utdelningar som ni kan använda för att göra en liknande tabell som den ovan. Har fått vissa signaler att mallen inte funkar till mac, men vore också fint att veta om någon annan har problem med den. Tack till er alla!

Självklart är mallen gratis. För gratis är GOTT! 🙂

Utdelningsmall Deluxe

 

45
0
Kommentera gärna :)x
()
x