Att sätta upp mål är något som jag tycker hör sparande till. Under min miljonresa har jag varit flitig med att sätta upp mindre och nåbara mål för att på så vis känna att jag tar mig framåt och inte går runt i samma cirkel.

För målen 2019 har jag tänkt lite annorlunda. Då jag tidigare år haft svårt att uppfylla och kämpa för exakt alla mål så nu kommer jag ha färre mål till antalet. Tanken är då att försöka kämpa för alla och inte glömma bort något. I slutet av året ska jag känna att jag gjort allt jag kan

Hoppa ur ekorrhjulet

Känner du igen dig när du kikar på filmen nedan?

Du kan vara lugnt! För du är allt ifrån ensam. Dagligen finns det människor som går från punkt A till punkt B, och sedan repeterar samma mönster nästa dag, och nästa dag, och nästa dag…

En vanlig anledning till att människor aldrig kliver ut ur ekorrhjulet är rädslan. Rädslan att förlora sin inkomst och på så vis inte få tak över huvudet (även om det är rätt svårt i Sverige).

För om du ska vara ärlig mot dig själv, visst finns det dagar då du hellre hade gjort något helt annat än att gå på jobbet?

Om du vill uppnå ekonomisk frihet är mitt största tips att sätta mål. Tydliga mål som du sedan kan checka av och fira när du väl uppnått dem. Och glöm inte bort att fira! Njut av dina vinster för då kommer du vilja uppnå nästa vinst. 

 Det största målet som jag själv uppnått rent ekonomiskt är den dag jag uppnådde 500 000 kr i portföljen. Det såg jag till att fira rejält tillsammans med er.

Följ upp

Vad är egentligen mål om du inte strävar efter dem och fortsätter att bli bättre för varje dag? Ja, jag antar att det som blir kvar är de där nyårslöftena som du år efter år lovat dig själv men som du aldrig uppfyller. 

Jag såg till att sluta med nyårslöften och i ställer sätta upp den här typen av mål. Det har givit mig så oerhört mycket mer.

 

Lite av ett löfte till mig själv är att försöka kika tillbaka på målen vid det tillfälle då jag gör en månadsrapport och se hur det gått.

Månadsrapporter gör jag alltid mot slutet av varje månad.

 

Mål för ett rikare och friare liv

Bli Miljonär

Jag har nyligen gått över 800.000 kronors gränsen och det innebär att det knappt är 200.000 kvar till mitt stora miljonmål. Ni kan alltid se hur jag ligger till om i mitt ‘Miljonmål’ som visas som ett cirkeldiagram till höger på startsidan (web-versionen).

Att ha ett mål som fokuserar på portföljvärde är givetvis lite sisådär i och med att portföljens värde kan tappa mycket i värde på kort tid. 

Nu har jag i alla fall satt detta som mål och det ska bli spännande att se om jag uppfyller det.

Sparkvot över 60%

Förra året var mitt mål en genomsnittlig sparkvot på över 50%. 2019 drar jag upp nivån rejält och säger att sparkvoten ska vara över 60%. Det blir tufft, men jag tror jag kommer kunna nå detta.

30.000 kr i utdelningar

Förra årets utdelningar landade på drygt 18.000 kr. Att få dessa att växa till 30.000 är givetvis ett stort steg, men givetvis inte omöjligt. Här kan ni se mina preliminära utdelningar för 2019.

Organisk utdelningstillväxt > 5%

Som ni ser är det här målet redan förlorat. Jag vill ha en organisk utdelningstillväxt på över 5% men i år blev det inte så. Vissa siktar på en utdelningstillväxt på mellan 3-5%, vilket kanske känns mer rimligt.

Jag får fundera över hur jag kan boosta detta framöver. 

Kartlägga viktningen i portföljen

Jag vill gå igenom och studera mer exakt på hur min portfölj är viktad inom olika branscher etc. Troligtvis blir det ett större inlägg om det här framöver.

Läsa 5 aktieböcker

Just nu lyssnar jag på många ekonomipoddar, men bokläsandet ligger lite i kölvattnet. 

Mål för ett längre och friskare liv

Vikt under 85 kg

För tillfället har jag en period där jag äter nyttigare men jag vet hur snabbt det kan vända och gå åt helt annan riktning. 

1 strikt pull-up

Det här målet har jag med mig från förra året. Jag var inte allt för långt ifrån och med hjälp av flitiga grupp-pass så har jag kunnat bygga upp en bättre styrka. Tror målet kommer att uppnås i år.

Börja dricka mer vatten

Enkelt för vissa, men svårare för mig. Jag dricker alldeles för mycket kaffe och på tok för lite vatten.

Stå mer på jobbet

Får börja smått och säga att jag ska stå i alla fall 1 timme varje dag. För övrigt har jag en galet dålig ställning när jag sitter, så det här målet är nog rätt välbehövligt.

Ägg och havregrynsgröt

Ägg och havregrynsgröt är ett bra sätt att starta dagen på. Just ägg innehåller mycket nyttigt och det är dessutom riktigt billigt. Oftast brukar vi handla äggen till 1 kr/styck

Mål för ett längre och friskare liv

Försöka skriva ett inlägg varje dag

Jag kör vidare med mitt koncept att skriva ett inlägg varje dag. Så länge jag tycker att det är roligt och givande så kör jag vidare på den stigen. Det här är för övrigt ett mål som jag kunnat upprätthålla varje år 🙂

150 000 sidvisningar per månad

Självklart vill jag jobba för att öka trafiken till bloggen. Det har gått grymt bra tidigare och jag tror jag kommer kunna nå i genomsnitt 150k sidvisningar varje månad under 2019.

Guide – så blir du utdelningsinvesterare

Jag har börjat fila på detta men är inte riktigt klar ännu. Det jag hunnit göra är en sammanställning av de bolag vars utdelningshistorik jag redogjort för. Den kan ni hitta på den här sidan.

Se över designen på bloggen

Återigen vill jag försöka förnya och förbättra. Fokus blir att få det lättare att komma åt den viktigaste informationen på bloggen.

Utdelningssidan

Skapa en sida som sammanställer det viktigaste jag skrivit om aktieutdelningar.