Imorgon kl 20:00 drar uppesittarkväll igång och vi får återigen följa med en storslagen sändning. Jag tänkte gå igenom lite kring vad jag tänkte köpa för den lön som nu trillar in.

Tid kvar till #uppesittarkväll

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Egentligen dimper lönen ner nu kl 00:00 på söndag och vi kan redan börja handla kl 09:00 på måndag morgon. Uppesittarkväll brukar ju vara dagen innan löning, men jag antar att det blir besvärligt att ha detta på en söndag.

Jag tycker fortfarande att det är riktigt roligt att följa med i Twitterflödet, även om det var lite extra speciellt när allt var nytt.

Här kommer ni kunna följa sändningen när den drar

igång:  

Det här vill jag köpa

Jag har nyligen tagit in Sampo i min Kapitalförsäkring (KF) och här vill jag fylla på lite extra. Tycker inte att Sampo ser särskilt dyr ut med tanke på hur andra försäkringsjättar i norden värderas. Dessutom har man visat på fin stabilitet och god utdelning under riktigt lång tid.

Swedbank. Trots att aktien gick upp 4% nu under fredagen så är Swedbank på riktigt låga nivåer. Visst, det finns oro, men en höjd utdelning 2019 samt en direktavkastning på över 8.5% som frammanats med tanke på oro känns lockande.

Holmen är fortfarande en given kandidat. Speciellt med tanke på att andelen i portföljen fortfarande är rätt liten. Jag vill vara exponerad mot skog och där är Holmen en tillförlitlig kandidat. Med ökad E-handel kommer dessutom Holmens kartonger att användas mer och mer.

Boston pizza. Trots att kursen stigit rätt mycket på senare tid så är den här månadsutdelaren ett intressant case. Mycket av oron bottnar i externa faktorer såsom skattehöjningar men bolaget i sig tycker jag tuffar på riktigt bra. Det här är en av Avanzakundernas mest ägda aktier på Torontobörsen. 

Svolder handlas nu till en rabatt på 13,64% (beräknat). Snittet de senaste 3 åren ligger på 4,91%. Svolder är i portföljen för att stanna. (källa: ibindex)

Skulle vara extremt roligt att höra ifall ni har ögonen på något att handla. Kom gärna med era bästa tips 🙂

29
0
Kommentera gärna :)x
()
x