För en tid sedan pratade jag om missen jag gjort då jag inte köpte Holmen vid deras kursnedgång. Jag har nu funderat och bestämt mig för att ändå köra på bolaget.

Det här är verkligen inte ett köp där jag tycker att aktien varken är billig eller dyr. Oftast gör jag en analys om själva bolaget och får en känsla om historik och hur väl man kunnat leverera, snarare än att avgöra om det är billigt eller dyrt.

Jag har egentligen aldrig haft problem att köpa på ATH (All Time High). I ärlighetens namn vet jag inte hur många gånger jag köpt då aktiekursen tyckts varit hög historiskt sett men att den samtidigt fortsatt ticka uppåt.

Just nu funderar jag varför jag valde att köpa Holmen B i stället för Holmen A. A aktien är ju billigare (med några kronor) och jag brukar ju oftast förespråka att köpa den som är billigast då utdelningen är lika.

Holmen B har däremot haft fler ägare historiskt och det kan ju på sätt och vis vara en fördel att handla aktier som är mer omsatta. Själv bryr jag mig inte det minsta om rösträtten. I vissa fall har jag även kunnat utnyttja aktiearbitrage för att byta B mot A aktier eller vice versa.

Som ni vet är Lundbergsföretagen en stor ägare i Holmen där bolaget utgör över 15% av deras aktienoterade portfölj. Vill man kan man köpa det Investmentbolaget i stället.

Precis som vanligt väljer jag att dippa tån i bolaget för att bättre kunna följa det en tid och se om det är något för mig.

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x