Igår presenterade investmentbolaget Svolder sitt nya substansvärde och aktien steg rätt kraftigt under dagen. Än så länge har jag inte tagit in bolaget i min egna portfölj.

Substansvärdet landade på 99 kr/aktie. Då kursen för Svolder B står i 94,22 kr/aktie (skrivet måndag kväll) så innebär detta en rabatt på 4,9%. Du får alltså de underliggande bolagen 4,9% billigare än om du köpt vart och ett för sig.

Förra veckan presenterade bolaget sin årsrapport. Yes, så är det. Svolder har ett brutet räkenskapsår, vilket då innebär att man inte följer det vanliga kalenderåret och den norm att presentera Q4 vid årsskiftet. Här fick vi reda på att utdelningen blir 2 kr per aktie, en organiskt utdelningstillväxt med 22,7% med andra ord. Bolaget har höjt utdelningen under rätt många år nu.

För er som söker Dividend Carpet Bombing, d.v.s. att sprida utdelningarna med året, så kanske Svolder är intressant. Ett av få investmentbolag i Sverige som delar ut nu mot slutet av året.

 

Som många minns hade jag tidigare planer på att byta Industrivärden ⇒ Svolder. Främst då Svolders portfölj kanske kompletterar min egna portfölj bättre.

Industrivärdens Portfölj

Innehav du får via Industrivärden

 

Svolders Portfölj

Innehav du får via Svolder

 

Jag är nu osäker då rabatten i Industrivärden är hela 24% räknat på det substansvärde som angavs i senaste rapporten och gårdagens slutkurs. Nu handlar det inte bara om rabatt men visst känns det lockande att köpa mer Industrivärden nu.

Skulle jag sälja Industrivärden så skulle jag ju egentligen sälja med stor rabatt.

Lyssnade på senaste avsnittet av Aktiepodden och då tipsade man faktiskt om Industrivärden och dess nuvarande rabatt. Industrivärden har för länge sedan handlats till den här rabatten men nu var det ett tag sedan den var såhär pass stor.

 

Grattis till er som tog in Svolder tidigare när jag skrev om det sist. Tror ni gjorde en fin affär 🙂

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x