Under dagen som gått har Swedbank pendlat mellan -9% till -13%. Anledningen är då att Uppdrag Gransknings (SVT) avslöjade att Swedbank Kan vara kopplade till den penningtvätthärva som rörde Danske Bank och som jag skrivit om tidigare.

Egentligen tvekade jag inte länge och köpte på mig ett lite större knippe aktier när kursen låg på kring -11%. Tanken är att jag fortsätter köpa imorgon om kursen fortsätter ner. Det totala raset i Swedbank under dagen har kostat aktieägarna 32,5 miljarder kronor.

För VD Birgitte Bonnesen har det självklart varit en hektisk dag med mycket kaffe. Hon har självklart fått gå igenom tonvis med intervjuer.

Jag har bara läst intervjun på DI och det känns som att hon inte vill kommentera särskilt mycket, mer än att det är extremt viktigt för alla professionella banker att hålla hög transparens och tillit mot alla.

Som vanligt tänker jag rätt enkelt och förstår att många är oroliga kring detta. Och oro föder kursreaktioner; oftast starka sådana. Jag passade på att köpa lite extra och höjde därigenom min Yield on Cost.

Oftast har jag gjort goda affärer när jag köpt då andra ”skriker varg”. Senast var det Johnson & Johnson där jag kom riktigt billigt undan.

Såg att Swedbanks vice ordförande köpt på sig 1000 aktier också. Det ger ett fint signalvärde tycker jag.

Totalt äger jag idag 92 Swedbankaktier vilket då ger en utdelning på 1.306 kr varje år.

34
0
Kommentera gärna :)x
()
x