Då jag nyligen presenterat månaden i sin helhet så gör jag ingen veckorapport utan får helt enkelt gå igenom lite nyheter som hänt under veckan. Alltid lär man sig något nytt och jag kan tycka att det är nyttigt att ibland gå igenom vad som hänt i stora drag.

♠ Flygbolaget SAS har haft stora problem och över 1000 flyg har blivit sena eller ställts in. Totalt kan nu 100 000 resenärer kräva 360 miljoner kronor i ersättning från bolaget. Jag äger inte SAS och har aldrig någonsin ägt ett flygbolag då jag tycker att volatiliteten verkar så hög. SAS delar inte ut till sina aktieägare.

♦ Kopparbergs VD Peter Bronsson har gått ut i media och uttalat att den extrema värmen skjutsat igång försäljningen av deras drycker rejält. Bryggeriet har minst sagt haft en fin trend de sista åren men nyligen valde jag trots allt att sälja hälften av mitt innehav.

♥ Nu har även USA börjat med fenomenet gratisfonder och det är kapitalförvaltaren Fidelity som bland annat lanserar Fidelity Zero Total Market Index. Jag har tidigare investerat i Avanza Zero som är Avanzas gratisfond men valde att efter en tid sälja alla mina fonder. Gratisfonder håller jag varmt om hjärtat och tycker att det är roligt att dessa sprids.

♠ Mekonomen har under lång tid varit en aktie som många skytt som pesten men nu efter halvårsrapporten har aktien fått ett rejält uppsving och är upp 27%. Det visar väl på att det i vissa lägen kan vara bra att vara girig när alla andra är oroliga. Om du någon gång lyssnat på Börspodden så har du nog blivit skrämd bort från det här bolaget för all framtid.

♣ Holdings har nyligen presenterat statistik på att Investmentbolagen är den stora trenden bland oss svenska småsparare. Jag äger för närvarande 4 investmentbolag och tycker att dessa ger en fin riskspridning och en bra avkastning. Störst tillströmning har Investor, Latour och Kinnevik fått.

♥ Elpriserna har stigit kraftigt och just nu har vi nivåer i juli som inte setts sedan 2008. En stor anledning är värmen som gjort att vattenmagasinen är nere på mycket låga nivåer. Samtidigt är vi svenskar flitiga på att använda både AC och extra fläktar där hemma som inte drar ner elkonsumtionen direkt.

♦ Till dig som äger Kinnevik kan jag nu meddela att MTG aktierna mest troligt kommer att delas ut den 14:e augusti. Jag har skrivit mer om ämnet här. Då jag själv äger 85 Kinnevik aktier så kommer jag få 4 st MTG aktier då du får 1 st MTG för var 20:e Kinnevik. Troligtvis kommer jag sälja MTG.

♠ Jag tycker man ser Zlatan i nästan varannan reklam där ute just nu. Enligt Hopper HQ:s färska sammanställning så har Zlatan drivit in ca 53 miljoner kronor för 35 st inlägg på Instagram. Det är helt sjukt 😀

♣ Apple nådde i veckan en magisk gräns då aktien tickade över 207.05 USD. Bolaget blev därmed det första noterade amerikanska bolaget med ett börsvärde på över 1 000 miljarder USD.

Tesla rusade med 11,3% efter kvartalsrapporten och det som togs mest positivt var väl att bolaget brände mindre pengar än förväntat under kvartalet. Som jag nämnt tidigare investerar jag inte i den här typen av bolag, dock tycker jag att industrin är intressant och följer den med spänning.

 

Kommentera gärna ifall ni skulle vilja ha fler inlägg av den här typen. I övrigt får jag önska er alla en riktigt trevlig fortsatt söndag så ses vi imorgon när börsen öppnar kl 09:00 🙂

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x