Det finns nog fler än jag som ligger på köpknappen där ute. Men så finns det givetvis de som väntar på bättre tider. Helt oavsett så tänkte jag passa på att visa vad jag handlar mest av just nu. Kanske handlar du samma aktier som jag?

 

Sammanställ dina köp

Mig veterligen så kan du inte få ut någon bra sammanställning på vilka aktier du köpt mest hos Avanza. Visst, handlar du bara lite så är det ju lätt att se.

Svårare blir det för mig som handlar ett dussin gånger per vecka och oftast i samma bolag flera gånger varje månad. Exempelvis har jag gjort 36 transaktioner bara nu under maj månad 🙂 Som vanligt väljer jag oftast att handla för så nära 600 kr som möjligt i Svenska aktier. Då kan jag sprida mina köp väldigt väl.

För att sammanställa brukar jag själv exportera alla transaktioner till Excel och sedan använda funktionen Consolidate. Denna finns även i Google sheets har jag för mig. Du kan använda samma tillvägagångssätt som när du Sammanställer ditt totala courtage.

Såhär är sammanställningen för mig under maj:

Bolag Total köpsumma
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B    6 177 kr
Digital Realty Trust Inc    5 297 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D    3 749 kr
Texas Instruments Inc    3 512 kr
Cibus Nordic Real Estate    3 453 kr
Castellum    3 032 kr
EQT    2 777 kr
Atlas Copco B    2 736 kr
Latour B    2 698 kr
Diös Fastigheter    2 538 kr
JM    1 818 kr
Investor B    1 075 kr
eWork Group       593 kr
Axfood       574 kr
Kindred Group       571 kr
Corem Property Group D       551 kr
Svolder B       548 kr
Tele2 B       526 kr
Hennes & Mauritz B       491 kr
Intrum       440 kr

 

Högst upp ser vi alltså SBB B. Vad jag insett är att det finns två grupper:

  • Antingen tycker du att det är ett mycket fint köpläge just nu i SBB
  • eller så skulle du inte vilja röra i bolaget ens med tång

Jag antar att tabellen visar lite vart jag står. Samtidigt är det här självklart jättesvårt att veta. Hade det varit lätt att veta vart vi skulle ta vägen hädanefter så hade nog inte kursen rört sig som den gjort heller 🙂

 

DLR (Digital Realty Trust) hittar vi på plats nr 2. Här har vi en REIT som hyr ut fastigheter specialdesignade för datacenter. Stora bolag likt Facebook hyr in sig i deras fastigheter men precis som allt annat har fastigheter tagit stryk.

Detta är en topp-utdelare som jag skrivit om här. Det inlägget är väl något år gammalt och det kanske är dags att uppdatera det.

 

På 3:e plats hittar vi D-aktien i SBB som jag skrev om igår. D-aktiens utdelning baserar sig på stamaktien men det finns ett maxtak. Givetvis finns det alltid risk för utdelningssäkning men den risken skulle jag själv se som rätt liten i SBB D. Idag får du 8% direktavkastning. Jag har passat på.

 

 

22
0
Kommentera gärna :)x
()
x