Det sägs att vi alltid ska lära av misstag. Men vad gör man när det kliar i Sälj-fingrarna och man verkligen vill göra förändringar i portföljen?

Karnell

En parentes idag är då tilldelningen i Karnell där handeln precis börjat. Där fick jag tilldelat 20 aktier för 600 kr 😀 Lite snålt, men det var också vad jag varnade för i mitt inlägg tidigare i veckan.

Aktien sköt uppåt direkt och landade på den maximala teckningskursen, d.v.s. 30 kr. Sedan steg aktien ytterligare och handlas till 46 kr.

Precis som jag nämnde innan så sålde jag allt direkt.

Det vore roligt att höra hur många aktier du fick i tilldelning.

Såhär i backspegeln var det här säkra pengar, och jag hade inte tänkt något annat heller.

 

Stuva om i portföljen

Mina historiska säljposter i bolag har i princip alltid slagit fel. Ibland känns det som någon sorts förbannelse som vilar över mina axlar. Att köpa när KTM säljer, har länge varit ett rätt känt begrepp.

Den enda gången jag kommer ihåg att det faktiskt blivit lyckat är då jag sålde Skistar på toppen av skidberget.

 

Portföljen har nu fortsatt rulla på i ett stadigt tempo uppåt, och det är klart att vissa aktier dragit iväg mer än andra. Det har också gjort att vikten i portföljen fått en annan skepnad än tidigare.

 

EQT har på ett år gått 68% och positiva nyheter avlöser varandra. Det här är också intressant, för ni som följt bolaget vet att flera insiders dumpat aktier för en tid sedan. Dessa har alltså gått miste om den senaste uppgången. Det är också ett bevis på att insiders inte bestämmer aktiekursen, utan det är marknaden i sin helhet.

Att EQT ingår i mina topp 10 bolag är inga problem. Däremot ser jag kanske inte att det ska vara mitt näst största bolag som till och med trumfar Latour och Svolder. Enbart Investor väger idag tyngre.

Tyvärr är det jättesvårt att få en bild av värderingen i EQT, och det gäller i stort alla riskkapitalbolag med onoterade innehav. Tanken är att skala av kanske 20% av EQT samt lite i Skistar.

Troligtvis kommer EQT fortsätta uppåt och jag ser inga konstigheter i att aktien på sikt når nytt All-Time-High. Att sälja när något går upp är troligtvis det värsta du kan göra 😛

Någon kanske funderar varför jag inte säljer Volvo som också exploderat uppåt? Återigen är det skillnad på en exploderande aktiekurs och en exploderande värdering. I Volvos fall tycker jag fortfarande aktien är väldigt köpvärd och jag är snarare inne på att köpa mer där.

 

Vad gör jag för pengarna?

Jag är sugen att investera mer i följande bolag:

 

Det här är också helt enligt min strategi att på sikt byta ut mycket mot mer högutdelare i portföljen.

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x