God morgon! Hoppas att allt är strålande med dig. Idag tänkte jag snegla lite på hur mitt sparande sett ut i november och vikten av extra inkomster utöver din vanliga lön.

 

Inkomster
Lön 27 500 kr
Lön extraarbete 0 kr
Bloggintäkter 0 kr
Totalt 27 500 kr

 

Sparande
Avanza 10 500 kr
Lendify 5000 kr
Totalt 15 500 kr

 

Sparkvot

56%

Absolut inte den finaste sparkvoten jag haft men inte den sämsta heller sparkvot.

 

Dåliga bloggintäkter och vikten av extra inkomster

Tyvärr har månaden inte givit några bloggintäkter eller lön från mitt extraarbete. Anledningen är helt enkelt att faktureringen kommer lite ur synk p.g.a. att jag inte fakturerar vissa månader, men då ser övriga månader bättre ut 🙂

Att skapa dig extra källor till inkomster är viktigt, men inte det viktigaste. Att faktiskt dra ner på utgifterna är suveränt mycket viktigare, annars blir det 0 kr kvar i slutet av månaden likt förbaskat. Det bevittnade jag senast förra månaden.

Oavsett om det handlar om att starta en blogg, skriva en bok, sälja något onödigt eller liknande så tror jag att dessa små saker är viktiga i det långa loppet. De små små byggstenar du lägger idag växer lavinartat med ränta-på-ränta effekten. Förutsättningen är då att pengarna får ligga och vila orörda under en lång tid och att du inte köper en spa-anläggning för pengarna.

Hörde t.ex. någon ny Twitterkedja som gick ut på att du bara ska ha x antal plagg i garderoben. Många behöver rensa ut mer än vad de tror.

 

Hur gick ert sparande i November?

 

 

 

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x