God morgon på er läsare. Hoppas att ni vaknat på er bästa sida och att ni är redo för en suverän börsvecka.

Gårdagens #uppesittarkväll är över och med det sagt har en ny lön trillat in på kontot. Det har blivit dags att räkna sparkvot!

Lön 28 066 kr
Bloggintäkter 1872 kr
Lön Extraarbete 0 kr
Summa intäkter 29 938 kr

Sparande 14 000

Sparandet är det som jag med direktinsättning skjuter in hos Avanza från mitt konto på Swedbank och som får börja jobba för mig successivt.

Utöver sparandet har jag inkasserat 172 kr i utdelningar som jag givetvis återinvesterar. Utdelningarna tas däremot inte med i beräkningen av sparkvot.

%

Sparkvot

 

”Onödigt” handlande

Nu när sparkvoten på 48% presenteras känns det väldigt dumt att säga att det skulle vara en dålig sparkvot. I alla fall då jag själv anser att en sparkvot på 10% är grymt bra och en kvot som nog de flesta skulle kunna jobba sig upp till med lite fokus och självdisciplin.

Men tyvärr så känner jag att förutsättningarna var optimala till att få en riktigt rackarns bra sparkvot under september. Onödiga val fick däremot kvoten att sjunka. Det gör att jag trots allt känns som en förlorare. Dessa val var bland annat:

  • Inköp av personlig träning (kommer ett inlägg om det framöver)
  • Köp av TV

Dessa saker är väldigt dyra och givetvis höjer de säkert ens levnadsvärde. Det man däremot ska tänka är att all konsumtion skjuter upp ens framtida mål ytterligare. Visst ska man fokusera på att leva – men allt har sitt pris.

 

Årets mål gick itu

Det som också känns som en liten besvikelse var att sparkvoten hamnade under 50%. Mitt mål har alltid varit att försöka ha en sparkvot över 50% under året. Synd att bomma det nu när årsskiftet inte är särskilt långt bort.

Månaden innebar dessutom extra utgifter till bloggen då jag betalar dessa årsvis.På tal om bloggen så är det däremot riktigt kul att bloggens intäkter ökat. Det blir ett litet kvitto på att jag gjort något bra.

 

70 kr blir 1/2 miljon

Sedan har jag inte slösat onödigt mycket på saker jag själv inte tycker har något värde. Tänk på att en kaffe och macka innan arbetet som kostar 70 kr blir en hel del pengar. Bara efter att ha köpt detta under 45 år har du gått miste om över en halv miljon kronor, räknat på 11%* årlig avkastning

 

Har ni hunnit räkna ut er sparkvot ännu? Var det någon konsumtion under månaden som ni ångrar?

 

  • Genomsnittlig årsavkastning på Stockholmsbörsen under perioden 1990-2014 är 12.69 %

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x