Rapporterna fortsätter att dugga tätt. Även om måndag lär bli en ännu mer intressant dag med bland annat Holmen och Tele2 i täten så erbjuder fredagen ett stort gäng rapporter värda att kika extra på. Däremot blir det nog svårt att slå gårdagens fina utdelningsbesked. Av dagens rapporter äger jag enbart H&M.

 

H&M (ca 08:00)

Du som flitig läsare kanske vet att jag just nu håller på att skifta ut H&M från portföljen. Man kan väl säga att jag blivit less och det finns kanske en gräns även för mitt tålamod. I stället har jag börjat köpa in mig på Nordic Waterproofing.

H&M håller faktiskt kvar utdelningen på 6,5 kr. Det är högre än analytikerna väntat sig.

I övrigt var rapporten ingen munter läsning direkt. Samtidigt meddelar VD:n att Q1 lär bli svagt men man är ändå positiv till helåret.

Troligtvis kommer H&M lämna portföljen helt under 2023

 

SCA (ca 08:00)

Många frågar mig varför jag inte äger SCA i portföljen. Det enkla svaret är väl för att jag tycker att Holmen är mer intressant som utdelningsbolag, men alla tänker vi olika.

SCA höjer utdelningen till 2,5 kr/aktie från 2,25 kr/aktie.

 

Cloetta (ca 07:30)

Nu var det länge sedan jag ägde Cloetta. Det var ett rätt bra val av mig att sälja och kursen är ner 8 kr sedan jag gjorde mig av med godisjätten, och det var 5 år sedan. 2022 mottogs inte väl av investerarna då bolaget presenterade om sin satsning på en ny fabrik.

Rapporten tycker jag ändå såg hyfsat bra ut och det jag tar med mig är att bolaget verkar kunna parera de högre priserna på el bl.a. med att höja priserna själva. Jag antar att det ska bli ett riktigt mycket värre ekonomiskt läge innan folket väljer att avstå sötsaker 😀

”Jag är mycket stolt över att Cloetta, trots den utmanande miljön, levererade en försäljning på rekordnivå för året och att vi framgångsrikt kunde kompensera en betydande kostnadsinflation genom en kombination av prissättning, positiv mix och kostnadsbesparingar – samtidigt som vi bibehöll sunda volymer”, skriver Cloettas vd Henri de Sauvage-Nolting i rapporten.

Utdelningen blir oförändrad, 1 kr/aktie. Det ger en direktavkastning på hela 4,5%.

 

SSAB (ca 07:30)

SSAB klassades 2022 som det stora utdelningshoppet. Efter den stora utdelningen som skedde 2022 så är det många som hoppas på att den goda trenden fortsätter. Preliminär utdelning när jag skrev Störst utdelning nästa år var strax över 8 kr.

Styrelsen föreslår nu en utdelning på hela 8,70 kr, en höjning från 5,25 kr nästa år.  Fantastiskt roligt för de som äger.

Samtidigt levererar bolaget ett återköpsprogram där man köper tillbaka aktier. Riktigt bra beslut med tanke på att aktien är hyfsat lågt värderad.

SSAB har varit ett volatilt utdelningsbolag historiskt, men har vindarna nu vänt?

Dividend Sweden (NGM)

Dividend Sweden AB har som affärsidé att investera i listade microcapföretag samt bistå med tjänster kring ägarspridningar och
finansieringslösningar, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via
utdelningar.

Länk till rapporten

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x