Jag vet att många av er läsare redan sitter på telekomjätten AT&T (T) och som ni vet har slakten av aktien inte varit nådig. Själv var jag sugen på att gå in i bolaget mot slutet av förra året med avstod vid det tillfället. Nu känns det däremot som ett fint läge.

Ända sedan Randall Stephenson anslöt sig till AT&T så har utdelningen höjts. Det är 36 år och på så vis nomineras T till en utdelningsaristokrat, på god väg mot en utdelningskung. Idag finns det många som refererar läget i AT&T som “den andra chansen”.

Randall Stephenson AT&T

“We’ll continue to grow our quarterly
dividend, as we’ve done for 36 straight
years – ever since I joined the company.”

 

Varför säger då många att det här skulle vara den andra chansen i AT&T? Kikar vi på aktiekursen så ser vi svaret…

Anledningen till att kursen dykt ner i källaren är att AT&T tvingats släcka ner 40% av deras fysiska butiker.  I alla fall för tillfälligt med rådande virusspridning.

Även om dessa butiker inte är hela AT&T så är det givetvis något som kommer påverka bolagets vinst. Dessutom meddelade man att återköpa aktier slutar här och nu. När återköpsprogrammet fortsätter får vi se.

En fördel med AT&T är att utdelningsandelen enbart är ca 50%. Det ger bra spelrum att kunna använda resterande del av vinsten till lägen då bolaget måste vara defensivt, som nu exempelvis. Att ha en låg utdelningsandel gör att utdelningen förhoppningsvis inte blir lika lidande när det krisar.

Ja ni kära vänner. Jag vet inte vad ni säger, men jag tror att ni som ökar i AT&T nu kan vara lyckligt lottade om 10 år. Självklart kan mycket hända under den tiden så det gäller alltid att diversifiera sin portfölj.

Deras satsningar inom 5G var väldigt intressanta och troligtvis en anledning till att aktiekursen presterat bra på senare tid. Allt detta är däremot glömt nu i Coronatider.

 Just nu äger jag inte AT&T i min portfölj.

j

Notera

Jag har tidigare skrivit om AT&T. Det inlägget hittar du här.

0 0 vote
Article Rating
25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x