Igår lyssnade jag på ett spännande avsnitt från Investerarens podcast kring kanadensiska månadsutdelare. Det var mycket som inte fastnade men en sak kunde jag ändå reflektera kring.

Investerarens Podcast. Min favorit bland aktiepoddarna

Det jag tänkte på handlade om Antalet ägare hos Avanza. Efter varje bolag som investeraren gick igenom fick vi höra dels den årliga avkastningen, dels antalet ägare hos Avanza.

Däribland fanns det ett bolag, PRO Real Estate Investment Trust, som äger en portfölj av handelsfastigheter i Kanada. Idag finns det ynka 4 ägare hos Avanza. Oddsen att någon av er som läser detta inlägg äger bolaget är nästan obefintlig. Det är i alla fall ett bolag som jag aldrig hört talas om.

Självklart ska man inte stirra sig blind på antalet aktieägare vid köp av aktier i bolag. Jag menar, H&M hade ju nästan 100.000 ägare för en tid sedan (hos Avanza) och där har vi inte sett någon solskenshistoria direkt. Samtidigt känns det tryggare att veta att många sitter i samma båt, snarare att vara i en båt tillsammans med enbart 3 andra.

Tänker ni också så ibland?

Under avsnittet togs även min månadsutdelare Boston Pizza upp. Det sas dock inte så mycket kring deras nuvarande situation och jag skulle nästan rekommendera er att läsa mina inlägg för att få en bättre bild. Antalet ägare hos Avanza är här över 2000 i alla fall.

Jag har också lovat att skriva ett nytt inlägg om bolaget och hur vi ser på framtidsutsikterna.

Aktiekursen i Boston har nu på extremt kort tid rusat +20%. Så blir det oftast med bolag som jag rekommenderar, de flyger till skyarna (som en parentes till er som inte förstod att detta var ett skämt så kan jag förtydliga att så är fallet).

Vissa skulle säga att det är bättre köpläge nu, vissa skulle säga att det är sämre. Jag behåller i alla fall mina Boston Pizza som varje månad ger mig utdelning som motsvarar en dryg pizza efter källskatten.

Äger ni någon månadsutdelare?

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x