Idag trillade det in 3 stycken utdelningar på morgonkvisten. Latour, Omega Healthcare samt Realty Income. För att fira detta hade jag tänkt ta upp en gammal favorit i repris. Ni som hängt med ett tag har säkert redan använt det här verktyget men de lite nyare känner kanske inte till det.

 

Dagens utdelningar

Bolag (länk till Avanza) Utdelning denna gång
Latour B 993,30 kr
Realty Income Corp 255,83 kr
Omega Healthcare Investors Inc 1 367,70 kr

 

Få koll på utdelningar

Verktyget jag pratar om är då Utdelningsschemat från Aktieutdelningar

IconExperience » G-Collection » Tools Icon

Länk till verktyget

 

Vad gör man då med denna?

Det du gör är att lägga till dina aktier längst till vänster och efteråt får du en fin utdelningssammanställning.

Du kan exempelvis se i vilket kvartal du får mest utdelningar samt hur mycket utdelningar du får varje dag och till och med varje timme. Det är alltid roligt att se hur mycket som genereras medan du sover 😉

Lägg till dina aktier

 

Se hur mycket du får varje kvartal

 

Dessutom får du se din branschfördelning. Här verkar man ta Avanzas sätt att kategorisera aktier, så alla investmentbolag samt mycket mer hamnar under Finans tyvärr.

Branschfördelning

 

Vad skiljer detta mot Avanza?

Hos Avanza kan du också se vilka utdelningar som är på väg in. Visst, det här kanske inte skänker jättemycket mer information, men jag kan ändå tycka att fördelningen mellan kvartalen är toppen samt även att du får se ditt snitt i direktavkastning.

När det kommer till direktavkastningen måste jag påpeka att verktyget avrundar utdelningen per månad. Det här gör att direktavkastningen diffar om du jämför med datat från exempelvis Avanza.

 

Ett par saker som kan förbättras

Allt sparas i webbläsaren, vilket innebär att du kan stänga ner webbläsaren och nästa gång du öppnar upp så finns allt kvar. Däremot kan du inte byta dator för att jobba vidare med ditt utdelningsschema. En bättre sparfunktion hade varit toppen.

Om man på något sätt kunde läsa ut portföljen från Avanza hade det varit trevligt men jag förstår att det blir komplext.

Tydligen finns det en länk till en ny version men den verkar inte funka. Jag har själv inte hört vad som blev av det här projektet.

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x