Maj månad har verkligen varit en solskenshistoria, både beträffande vädret och på aktiemarknaden. Här går jag igenom månaden i stort och vad den inneburit.

Portfölj

[visualizer id=”9832″]

 

I stort sett ser portföljen ut som tidigare då jag är väldigt långsiktig i mitt ägande. Jag sålde tidigare allt i Cloetta då jag inser att det nog inte är ett bolag som passar mig i smaken. Samtidigt plockade jag in Skistar som en ny och stark spelare i min utdelningsportfölj.

Portföljutveckling

Det volatila börsvädret har kommit igång igen men upp och nedgångar. Min egen portfölj har sakta men säkert seglat uppåt dock, vilket är det jag vill. Förhoppningen är att de bolag jag äger ska fortsätta öka sina vinster och på så vis hålla en stadigt stigande utdelningstrend med stigande utdelning.

Den här strategin har fungerat bra för mig hitintills och jag tvekar väl inte om att den ska fortsätta funka bra även framöver.

Fortsätter vi i den här takten så är jag uppe i 600 000 kr inte långt från nu. Det känns förhoppningsfullt!

Utdelningar

3:e månaden i rad med utdelningar över 3000 kr. Tänk om det vore så alla årets månader 🙂

Målet på 16.000 kr i totala utdelningar under året är riktigt nära nu och det ska bli spännande att se om jag lyckas nå dit innan året är slut.

Fullt ös!

Lön och Sparkvot

%

Sparkvot maj 2018

Läs mer om min lön och inkomster från bloggen i det här inlägget:

Lön och Sparkvot – Maj 2018

Köpt / Sålt

Det har blivit galet mycket köp nu under maj. En stor anledning är nog att jag sålt Cloetta och därigenom fick in ca 16.000 kr att handla för.

En sak har jag lärt mig, nämligen att det är fantastiskt roligt att handla aktier. På något vis blir det aldrig tråkigt. Varje krona jag sätter i arbete vet jag kommer jobba ännu hårdare framöver med ränta-på-ränta effekten och därigenom blir varje sparad krona ett rent nöje.

Jag fortsätter försöka handla aktier till min magiska summa på så nära 597 kr som möjligt. Då blir courtaget för ett köp enbart 1 kr. Med tanke på att jag då sprider köpen över tid mellan bolagen så får jag ett bra snitt.

Bloggen

5 mest lästa inläggen under månaden

50% festen

2 månadslöner i avkastning

Snälla, snacka inte skit om sparkvoten!

Ny Utdelningsmall – ackumulerade utdelningar

Att våga sälja ALLT – Utdelningsstugan

 

Antal läsare

Det är så galet roligt att se en enskild månad där antalet sidvisningar här på bloggen överstigit 100 000! Det har aldrig tidigare hänt, vilket gör det här ögonblicket historiskt för mig.

Tack till alla er som vill fortsätta följa min ”miljon-resa” och tack till alla er som fortsätter peppa varandra till ett bättre sparande och ett rikare liv.

Sidvisningar Maj 2018 – 101 316 st

Sidvisningar Maj 2017 – 29 000 st

 

Bloggintäkter

Maj 2018 – 3635 kr

Maj 2017 – 1451 kr

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x