Den här månaden är troligtvis den första där jag Inte riktigt känt ett väldigt stort sug att få in lönen på kontot och därigenom börja investera mer i mina utdelningsaktier.

Anledningen är helt klart att jag nästan hade 20 000 kr kvar att investera nu när lönen för maj trillade in. Det har aldrig tidigare hänt, troligtvis för att jag alltid försöker att få ut alla pengar i arbete innan nästa lön dimper ner.

Mitt sälj av Cloetta och delar av Paradox gjorde att jag fick in en hel del torrt krut redo för strid. Samtidigt vill jag inte slänga in allt i mina bolag i total blindo utan jag följer min strategi att försöka sprida mina köp samt köpa för max 597 kr vid varje enskilt köp.

Vill du veta varför jag försöker handla så nära 597 kr som möjligt så finns min uträkning i det här inlägget:

Nu fick jag ont i magen. Om courtagemiss

I och med att jag inte köper för så stora summor kan det hända att det blir pengar över. Men vad gör det egentligen? Det blir ju vara trevligare nästa månad 🙂

Inkomster

Alla poster här nedan är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt och avgifter.

Måste ändå säga att bloggintäkterna blev riktigt goda med tanke på att dessa 3635 kr är efter avdragen skatt (30%) och efter sociala avgifter (31,2%). De som säger att det är svårt att tjäna pengar på att blogga vet inte vad de snackar om, sorry to say!

 

Lön 24 518 kr
Lön Extrajobb 0 kr
Bloggintäkter 3 635 kr
Övrigt 0 kr
Summa 28 153 kr

Sparande

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza 12 000
Lendify 1500
Tessin 1500
Summa 15 000

 

Fördelningen mellan Avanza, Lendify och Tessin blir alltså såhär:

  • Avanza 80% 80%
  • Lendify 10% 10%
  • Tessin 10% 10%

Extra avsättning till skatten

Som ni minns tidigare rykte jag på en obehaglig restskatt för 2017.

Nu den här månaden hade jag tänkt sätta av 2000 kr extra till den restskatt jag ska betala. Så gjorde jag även förra månaden, vilket innebär att summan nu är 4000 kr.  Det här ser jag inte som ett sparande då det faktiskt är ett misstag från föregående år då jag betalat för lite skatt.

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Det här är alltså 10% lägre än förra månaden men som mina trogna läsare vet så har jag som mål att uppfylla 50% sparkvot under 2018. Med andra ord uppfyllde jag målet även denna månad.

Nu hägrar sommaren och med tanke på vår kommande utlandsresa kommer sparkvoten gå ner rejält då. Förhoppningen är dock att snittet kommer landa på över 50%, men vi får se.

Såhär har min sparkvot sett ut tidigare under året:

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x