Att spara på börsen har helt klart varit mitt livs bästa ekonomiska beslut. Jag som investerare är otroligt långsiktig men jag ser redan nu vilken fruktansvärd kraft investeringar på börsen faktiskt kan ge.

Under Avanza kan du se utvecklingen på alla dina konton genom fliken VÄRDEPAPPER (min ser du i bilden ovan). Här kan du också välja vilket Index du vill jämföra med. Tänk dock på att utveckling i % och utveckling i kr skiljer sig.

Från Avanza

Din ”Utveckling i procent” och ”Utveckling i kronor” på ditt konto beräknas på olika sätt och därför kan dessa kan skilja sig åt. När vi redovisar utvecklingen på kontot så beräknas avkastning i procent och avkastningen i kronor på en sådant vis att du till exempel kan ha en positivt avkastning i kronor men en negativ avkastning i procent. Detta beror på att grafen beräknar din totala avkastning, oavsett vilket belopp som avkastningen ger.

I denna summa ingår även Utdelningar om jag förstått Avanza rätt, och dessa har självklart bidragit med några extra tusenlappar utöver kursutvecklingen för respektive bolag.

 

Som investerare är jag rätt feg men samtidigt inser jag att de värsta fegisarna är faktiskt de som stoppar pengarna under madrassen och låter inflationen äta upp kronorna sakta men säkert. Det är lite så mitt liv sett ut tidigare.

Jag säljer sällan aktier utan väljer mina bolag med omsorg och tycker att det är trevligare att plocka hem vinster i form av utdelningar i stället för att sälja aktier vid uppgång. Som jag skrev igår är det så otroligt svårt att veta om toppen i ett bolag är nådd och därigenom köper jag kontinuerligt och gärna extra vid stora nedgångar.

NU insåg jag precis att avkastningen gått förbi 2 månadslöner! Det kanske inte låter särskilt mycket men man bör då tänka att jag faktiskt inte arbetat för dessa pengar. Det är 2 månadslöner som kommit till mig per automatik. Pengarna har till och med arbetat för mig när jag varit sjuk eller befunnit mig på semester utomlands.

Samtidigt ser jag potentialen framöver – hur denna avkastning med återinvesterade utdelningar kommer växa så pass mycket fortare i framtiden. Det ger mig verkligen suget att fortsätta kämpa mig framåt mot miljonen.

 

 

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x