Januari har verkligen varit en kalldusch om vi jämför med det fina tomterally som vi fick i slutet av december. Den största delen av portföljen består av investmentbolag och dessa har fått sig en rejäl känga. Nu kanske vindarna vänder och det blir spännande att se vad februari har att bjuda på.

Portfölj

Du kan ta del av hela min uppdaterade portfölj här. Jag trodde att det skulle ha skett en större omplacering bland mina toppbolag men så har det inte blivit. Investmentbolagen är fortfarande i topp trots ett brant fall. Jag har också sett till att köpa mer här under månaden.

Den största förändringen är väl att AstraZ letat sig upp i topplistan. Här har utvecklingen varit +-0% den senaste månaden, vilket då förklarar fenomenet. I stort sett alla andra aktier har tappat.

Portföljutveckling

En negativ utveckling mot index under månaden. Så kan det givetvis bli och det viktiga är väl att analysera varför som jag skrev om i det här inlägget:

Har din portfölj tagit mer stryk än index?

Portföljutveckling mot index

 

Portföljutveckling i kronor

 

Portföljutveckling de senaste 5 åren

Tyvärr tappade jag 2,5 miljoners gränsen i januari 😀 Det är lätt hänt, speciellt när portföljen börjar bli så stor samt att vi haft en stor uppgång på senare tid.

Portföljens utveckling sedan jag startade bloggen

Utdelningar

Är det något som inte stannar av trots sjunkande aktiekurser så är det utdelningarna. Även om januari är en klen månad rent utdelningsmässigt så har vi hitintills sett många utdelningshöjningar bland bolagen och resultatet av 2022 tror jag kommer bli suveränt

Lön och Sparkvot

Här skrev jag mer om min lön och sparkvot för månaden:

Lön och sparkvot – januari 2022

 

 

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

​Jag har i stort sett slängt ut alla likvider jag hade sedan förra månaden. Som tur är hade jag sparat undan lite och inte köpt för allt under december. Samtidigt vet vi ju inte heller hur länge nedgången kommer hålla i sig.

Föga förvånat så har jag köpt mest i investmentbolagen, men även fyllt på i eWork där jag ser ett läge nu. Läs mer om eWork

Bolag Total köpsumma
Svolder B 9737
eWork Group 4132
EQT 3949
Latour B 3783
Texas Instruments Inc 3254
Cibus Nordic Real Estate 3182
JM 3076
TransAlta Renewables Inc 2825
Investor B 2272
Holmen B 2167
Realty Income Corp 1945
SkiStar B 1616
Atlas Copco B 1431
Kindred Group 1070
AstraZeneca 1030
Axfood 1006
K2A Knaust & Andersson Pref 989
Akelius Residential Prop. D 596
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D 579
Industrivärden C 576
Swedish Match 567
Handelsbanken A 517
Hennes & Mauritz B 514
Intrum 477
Castellum 449
Diös Fastigheter 407

 

Jag funderar nu på att fylla på lite i mina kategori för fixed income (preferensaktier och D aktier) då det var länge sedan sist. Dessa ska inte utgöra majoriteten av portföljen utan bara en mindre del.

Bloggen

Här är mina 4 mest lästa inlägg under månaden:

Dags att fylla på

 

Har din portfölj tagit mer stryk än index?

Investor höjer utdelningen mer än jag trott

Säljer jag Castellum nu?

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x