Nej, mÄnaden har inte inneburit 400% avkastning men dÀremot har utdelningarna kommit tillbaka och visat vart skÄpet ska stÄ. I det hÀr inlÀgget presenterar jag hur portföljen ser ut idag, vad jag köpt samt vad jag sÄlt under februari mÄnad.

Utdelningar

Jag blev faktiskt vÀldigt förvÄnad nÀr jag rÀknade igenom utdelningarna för februari. Det visade sig att dessa ökat med 440% jÀmfört med samma mÄnad förra Äret. 

SjÀlvklart skulle man kunna tÀnka att förra Äret var piss rent utdelningsmÀssigt med tanke pÄ Corona. Det stÀmmer till viss del men kikar vi pÄ februari för 2 Är sedan, 2019, sÄ var det ÀndÄ lÀgre Àn 2020. Det finns en anledning till att utdelningarna vuxit sÄ pass kraftigt.

Först och frÀmst sÄ blev det ingen utdelning frÄn Akelius D förra Äret. Inte p.g.a. pandemin utan det var helt enkelt sÄ att den första utdelningen frÄn Akelius D kom först i maj 2020. Jag har under Äret och under förra Äret ökat vÀldigt mycket i Akelius D.

Sedan har vi ocksÄ extrautdelningen frÄn Boston Pizza som gjorde sitt.

Ytterligare en faktor Ă€r att utdelningen i en av mina favoriter bland utdelningsbolagen, Omega Healthcare Investor, verkligen vuxit te sig, som Svenska Utmaningar hade sagt 🙂

Sist men inte minst Àr det dÄ Swedbank som lÀmnade en liten del av Ärets utdelning redan i februari.

 

Portfölj

HÀr Àr mina 10 största bolag för tillfÀllet

 

Som vanligt kan du se portföljen i sin helhet via den hÀr lÀnken
https://www.kronantillmiljonen.se/portfolj-2021/

Portföljutveckling

Under mĂ„naden har jag likt mĂ„nga andra halkat efter Index en del. Det finns givetvis en anledning till detta och jag har lovat att resonera kring det i ett senare inlĂ€gg hĂ€r pĂ„ bloggen, sĂ„ besök mig gĂ€rna igen 🙂

Trots en vÀldigt liten procentuell utveckling sÄ Àr det inspirerande att se vad det innebÀr i faktiska kronor. Det spöar i alla fall lönen frÄn mitt ordinarie jobb som systemutvecklare med rÄge.

Det som Àr riktigt fint Àr i alla fall att jag nu Àr riktigt nÀra min andra miljon!

Lön och Sparkvot

Jag skrev mer om min lön och sparkvot hÀr:

Lön och sparkvot – februari 2021

%

Sparkvot

Köpt / SÄlt

Det enda jag sÄlt under mÄnaden Àr en liten del av Kindred. Resan i Kindred har varit helt galen och den har ocksÄ inneburit en stor lÀrdom för min egen del.

Cint Group har jag ocksÄ sÄlt men dÀr deltog jag enbat i deras IPO. Roligt att det gick vÀl den gÄngen men jag har verkligen inget sug att delta i nÄgon mer IPO i nÀrtid.

HÀr Àr annars det jag köpt i storleksordning. Som ni ser fokuserar jag mycket pÄ DLR i dagslÀget och det Àr för att jag har en vÀldigt bra magkÀnsla med just dessa köp.

DLR kan du lÀsa mer om hÀr

Köp – Bolag Totalt Belopp
Digital Realty Trust Inc 3447
AstraZeneca 3322
Johnson & Johnson 2755
EQT 2721
Latour B 2552
JM 2338
TietoEVRY 2130
Holmen B 1894
Svolder B 1646
Cibus Nordic Real Estate 1484
Investor A 1252
Axfood 1207
SamhÀllsbyggnadsbo. i Norden D 1178
Akelius Residential Prop. D 1163
Diös Fastigheter 1154
IndustrivÀrden C 1104
Intrum 941
XACT Sverige 553
15
0
Kommentera gÀrna :)x
()
x