Snart 20% mot resan till 2 miljoner, även om jag precis gått och blivit miljonär. Jag antar att det är ett tydligt exempel på hur fin potential en aktieportfölj kan ha när väl det går bra på börsen. I det här inlägget visar jag vad jag köpt, vilka utdelningar jag fått samt hur portföljen presterat under året. Vilka är mina 10 största bolag just nu?

Portfölj

Här är då min portfölj som den ser ut idag. De tre största innehaven är:

  • Johnson & Johnson
  • Investor
  • Castellum

…dessa är jag väldigt nöjd med och det glädjer mig att de har topp-potision i portföljen.

Länkarna i tabellen går till Avanza där du kan läsa mer om bolagen (ej sponsrad).

Portföljutveckling

November har inte inneburit någon superutveckling för min egen del. Månaden har inkluderat ett par bottensänken, som exempelvis SEB.

Trots detta ser jag positivt på utvecklingen 2019 och jag tycket att vi ska kapsla in börsåret 2019 och ta fram under perioder som är mindre roliga.

 

Utdelningar

Den näst sista månaden för 2019 har visat sig vara guld och gröna skogar för utdelningar. Som ni ser i diagrammet här nere så har över 4000 friska kronor trillat in. Det är 36 st biobesök på en månad.

Men då till den stora frågan… frågan som knyter samman inläggets titel med det här lilla avsnittet.

Ska man klassa Kinneviks utdelning av Millicom som en utdelning?

Jag tycker att det är jättesvårt. Rent teoretiskt är det ju en utdelning då bolaget delade ut en del av sig själv, precis som att ett bolag delar ut sin vinst för det gångna året som då också är en del av bolaget.

Samtidigt känns det konstigt då det är en så galet stor summa på 9000 kr för min del. Jag har därav, p.g.a. statistiskt skäl, valt att inte inkludera utdelningen i diagrammet ovan.

Här är utdelningarna mer bolagsspecifikt:

Lön och Sparkvot

Jag skrev tidigare om min lön och sparkvot i det här inlägget. Som vanligt är jag öppen med mina siffror.

Lön och sparkvot – november 2019

Köpt / Sålt

Den här månaden skiljer sig rätt mycket från andra månader med tanke på att jag köpt väldigt lite. Normalt sett brukar jag köpa för kring 20.000 kr men nu blev det en betydligt lägre summa.

Men då ska vi också tänka på att jag skeppat in 50.000 kr i Tessins nya Låneportfölj. 

Bloggen

Jag är oerhört glad och tacksam för att ni verkar fortsätta läsa bloggen, även om mitt största mål att bli miljonär på aktier nu är uppnått. Kanske är det också ett kvitto på att det inte är så svårt som folk tror att bli miljonär och att jag därigenom kan inspirera andra till att starta samma resa.

 

Bloggintäkter 

November 2019 11 380 kr
November 2018 9 729 kr
November 2017 0 kr

 

Läsningar

November 2019 192 561 st
November 2018 135 935 st
November 2017 52 588 st

 

34
0
Kommentera gärna :)x
()
x