Under lång tid har Boston Pizza, ett av 3 större Kanadensiska pizzabolag, skeppat in utdelning till min aktieportfölj månadsvis. Bolaget kom nyligen med sin rapport för kvartal 3 2019 och jag är ärlig när jag säger att det inte var någon trevlig läsning.

 

 

Boston Pizza third quarter 2019

Det vi såg när rapporten kom var att aktien dippade med hela 10%. Det är en hel del! Speciellt med tanke på att aktien egentligen inte byggt någon fallhöjd från innan.

Vad som var negativt i rapporten var då främst att SRS föll med över 4%. SRS är modersmjölken i Boston Pizza och står för Same Restaurants Sale. Det är alltså hur de redan existerande restaurangerna säljer. Visst kan bolaget öka på antalet restauranger, vilket man gör, men det är ändå SRS som måste leverera.

Bolaget har redan innan haft en utdelningsandel som varit väldigt hög och med resultatet för Q3 är det nu många som tror att utdelningen kommer sänkas. Vad som blir resultatet ska bli spännande att se. Som ni vet presenterar bolaget varje månad vad utdelningen för just den månaden blir.

Jordan Holm, President Boston Pizza

Jordan är ärlig i det lilla VD ordet som jag hittar och menar på att man inte är nöjd med försäljningen i existerande butiker. Samtidigt trycker han på att allt inom branschen i Kanada simmar i sirap – att problemen är mer generella.

The Canadian full-service restaurant sector has recently experienced declines in guest traffic and Boston Pizza is
no exception

Nu försöker man jobba ännu hårdare med att driva in nya gäster genom bland annat:

  • Nya innovationer i menyn
  • Renoveringar av redan existerande restauranger
  • Mer riktgad reklam

Vidare ser man till att försöka öka online genom att förbättra sin app och sin förmåga att leverera ut mat till kunder.

Jag tror själv inte på tanken att sälja här och nu utan jag kommer behålla mitt innehav och fortsätta erhålla en rätt fin utdelning. Just nu kan du köpa bolaget till en direktavkastning på 9,62%, vilket gör bolaget till min högsta högutdelare i portföljen. Men tänk då på att aldrig köpa ett bolag p.g.a. hög direktavkastning och att risken för utdelningssänkning är stor.

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x