Mina investeringar hos Lendify fortsätter och nu är jag snart uppe i 30.000 kr investerat. Kom nyligen över lite intressant statistik kring vad Lendifys investerare föredrar.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lendify. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lendify inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

 

Många väljer autoinvest

Tydligen är det så att hela 90% väljer Lendifys autoinvestkonto framför deras manuella konto. Det här har jag också bekräftat med Lendify själva men statistiken är väl ungefärlig.

Som många av er redan vet så kör jag själv deras Autoinvestkonto då jag tycker att det är smidigt att jag själv inte behöver välja lånen utan att dessa sprids mellan låntagare per automatik. I en manuell investering måste du själv bilda dig en uppfattning om låntagaren och välja vilka lån du vill investera i.

Det här kan man kanske tycka är fel med allt snack kring ”Du ska veta vad du investerar i” och om du kör Auto så behöver du inte ens titta i din depå, allt sköter sig själv. Värt att nämna är dock att det sker en rejält stor diversifiering (spridning) av dina lån, vilket känns tryggt:

  • Investeringar på 10 000 kr eller mer fördelas på 40 stycken lån
  • investeringar på 50 000 kr eller mer fördelas på 50 stycken lån
  • investeringar på 100 000 kr eller mer fördelas på 60 stycken lån
  • investeringar på en miljon kr eller mer fördelas på 125 stycken lån

Då jag har 30.000 kr investerat idag blir det alltså 40 stycken olika lån. Det känns rätt mycket och ger mig en ökad säkerhet.

Jag har själv valt Lendify som komplement till börsen och investerar där i stället för att t.ex. köpa en räntefond. Ett råd från mig är att sprida ditt kapital mellan olika aktörer såväl som mellan olika innehav.

Vill du veta mer om Lendifys Autoinvestkonto så kan du läsa mer om det här:

Lendify: Auto eller Manuell?

Skulle vara mäkta intressant att höra om du investerar i Lendify eller om du haft funderingar på att börja? Till dig som ändå ska börja investera så kan du alltid få 500 kr i startbonus via min länk som jag skriver om här.

Nu är det fredag och sista börsdagen på den här veckan. Önskar er stort lycka till!

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x