Jag har ett samarbete med Lendify. De pengar jag investerar är dock mina egna och alla synpunkter som kommer i denna serie är till 100% från mitt hjärta. Skulle det mot förmodan komma fram att jag inte gillar tjänsten så kommer jag uttrycka mitt missnöje, var så säkra. Tänk även på att alltid göra din egna analys innan du investerar dina pengar.

Som många minns har jag nu skjutit in mina första 5.000 kr i Lendify, tjänsten där du själv kan agera bank genom att låna ut dina slantar till låntagare. Hypen är enorm och ni ska få följa varje steg jag tar är det tänkt.

Den första frågan som du troligtvis kommer ställa dig när du skapat ditt konto och fört över dina första pengar är:

Ska jag välja Automatiska eller Manuella investeringar?

I det här inlägget hade jag tänkt att tillgodose all nödvändig information samt vad som är de faktiska skillnaderna mellan dessa 2.

 

Manuell investering

Det konto som skapas till dig per automatik är ett s.k. manuellt konto. Det här är viktigt att förstå. Innebörden blir att dina pengar Inte börjar jobba åt dig från den stund du för över dina första pengar till Lendify. Och vi vill ju att pengarna ska jobba, eller hur?

I en manuell investering väljer du själv vilka lån du vill investera i och även hur stor risk du således vill ta. Viktigt att notera är att den s.k. Kreditförlustfonden inte gäller manuella konton.

Kreditförlustfonden är en fond från Lendify som främst används för att täcka upp försenade betalningar till investerarna. Mer kring denna finns att läsa på deras site.

Igår loggade jag in för att kika vilka lån det fanns att investera i men såg så att listan med lån var tom. Är ännu allt för oerfaren för att veta vad det kan bero på. Här kan det vara värt att aktivera E-post Notifikationer för att få meddelande om när nya lån att investera i.

 

Autoinvest

Om du väljer att skapa ett Autoinvest konto kan du lugnt luta dig tillbaka och låta Lendify välja ut lånen åt dig. Du får dock full insikt i till vilka lån dina pengar går till och kan själva följa hur det går.

Hur många lån som Lendify väljer att investera i beror på ditt kapital.

  • 10.000 kr – 50.000 kr – minst 30 lån
  • 50.000 kr – 100.000 kr – minst 40 lån
  • 100.000 kr – 1.000.000 – minst 50 lån
  • över 1.000.000 kr – minst 100 lån

 

För ett par dagar seda skapade jag mitt första Autinvest konto, vilket gick både snabbt och lätt. Tyvärr tog det mig rätt länge att ta det här steget, så mina pengar har nu under en tid varit helt arbetslösa.

Nu kan jag dock se att 666 kr redan börjat jobba och måste säga att det är ett otroligt fint gränssnitt som Lendify bjuder på när det kommer till att följa dina pengar.

För- och nackdelar mellan dessa 2

Jag kommer under min Lendify-resa göra lite olika experiment med mina investeringar och troligtvis kommer jag kunna komma med många intressanta insikter här.

Just nu känns det som att Autoinvesteringar har en stor fördel då jag själv slipper välja vilka lån jag ska investera i. Jag har full tillit att Lendify gör sitt yttersta för att sprida lånen på bästa sätt för att minimera risken. Här ser jag alltså en stor tidsvinst.

Å andra sidan har jag läst om att det kan ta lång tid innan lånen fylls upp när man valt Autoinvestering. Än så länge har jag ingen egen erfarenhet kring detta.

En annan fördel med Autinvesteringar är, som jag nämnt tidigare, att Kreditförlustfonden gäller och täcker upp den här typen av konto. Trots detta riskerar du som långivare att få utebliven räntebetalning då fonden inte täcker upp dessa.

 

Sammanfattning

Jag kommer att köra Automatiska investeringar, tills något eller någon bevisar motsatsen att manuella investeringar är det bättre för mig.

 

Mina Lendify-regler

Missade du mitt förra inlägg där jag pratade kring vilka regler jag satt upp för mitt sparande i Lendify så hittar du det här.

 

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x