När skeppet börjar svaja och vågorna blir höga kan det vara bekvämt att ha en liten flytväst tillgodo. En sådan flytväst kan se ut på olika sätt, men för min egen del stavas den L e n d i f y.

Ingen har väl undgått de röda siffrorna som trätt fram under oktober. Stockholmsbörsen är ner ca 9,5% sedan toppen den 27:e september och jag vet att det finns många där ute som har lite smått ont i magen. Det jag räknat på då är OMXS30, alltså Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag.

Dessa vågor är dock inget mot finanskrisen 2007/2008 då OMXS30 var ner ca 56% för att sedan sakta vända uppåt mot slutet av 2008. I sådana lägen gäller det att spänna fast sina hängslen extra hårt. Om du nu använder hängslen d.v.s.

 

Är du långsiktig har du inget att misströsta. Men än hur det är så tycker jag att det alltid kan vara skönt att ha något som står lite utanför börsens svängningar. En stabil kudde i hårda tider.

 

Långsiktig hos Lendify

Grafen ovan kan du se om du skapat en depå hos Lendify. Det är en sjukt inspirerande graf där du ser avkastningen du fått i rena kronor sedan start. Tanken är givetvis att trappstegen ska bli brantare och brantare tack vare ränta-på-ränta.

När jag gick in i Lendify hade jag egentligen ingen aning om vad det innebar mer än att jag lånade ut pengar till privatpersoner och på så vis skulle få avkastning. Under min tid som ”Lendifian” har jag dock lärt mig en hel del och min uppfattning har egentligen bara förbättrats.

Just nu har jag nästan 40.000 kr investerat och jag känner mig mer och mer villig att rekommendera läsare till att testa. Däremot är det givetvis viktigt att du alltid gör din egna analys först och verkligen inte stoppar in pengar som du inom snar framtid behöver.

Det är lite som jag brukar säga:

Pengar mår bäst om de får jobba ostört

 

Lendify vs Börs

Lendifys målavkastning på knappt 6% kan ju givetvis inte mäta sig med svenska börsens historiska ca 10% inklusive utdelning. Långsiktigt tycker jag därigenom att börsen är ett bättre alternativ.

Men som en typ av krockkudde tycker jag det funkar toppen. Jag investerar i Lendify i stället för exempelvis en räntefond då jag tycker att det är roligt att se hur pengar faktiskt tickar in hela tiden. Ju mer jag sätter in, desto mer tickar det på.

Det är lite som när man spelade Theme Park när man var kid. Desto mer attraktioner man byggde, desto mer pengar trillade in i spelets kassa och så kunde du bygga ännu mer attraktioner och snabbmatställen. Lite så är det att bygga en pengamaskin också.

 

För tillfället ser jag till att investera ca 1000 kr – 1500 kr varje månad hos Lendify, men det går givetvis bra att sätta in lägre summor.

Som vanligt kan du använda mig inbjudningslänk om du vill komma igång med Lendify. Då får både du och jag 500 kr när du investerat 20.000 kr. En direktavkastning på 2,5% med andra ord.

Lycka till med era investeringar!

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lendify. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lendify inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x